Förvaring av torrvaror i husbilen!


Nu skall jag visa er hur jag har tänkt med förvaring av torrvaror i husbilen. Jag har nämligen köpt förvaringskärl med lufttäta lock för att kunna förvara sådant som jag vill ha med i husbilen. På bilden ser ni tre av dom förvaringsburkarna jag köpte. Dom burkar som kommer vara på display valde jag att ha kaffe, nybakade biscotti och nybakat fröknäcke i. Detta kan jag så klart byta efter tycke och smak. Fröknäcket bakade jag i en ny storlek för att passa till ostbricka. Perfekt för en fika eller ett litet mellanmål. I den mittersta burken är det kaffe. Det viktigaste av allt! Sedan bakade jag även mandelskorpor och gjorde även dom lite mindre så att dom får plats på ett bra sätt i förvaringsburken och receptet hittar du HÄR.

Förvaring av torrvaror och annat i husbilen!
Förvaring av torrvaror i husbilen!

Hitta burkar med exakt rätt mått

Först och främst var jag tvungen att kontrollera alla mått på enskilda ställen i husbilen så att jag visste vad jag letade efter så att det skulle passa. Sedan gav jag mig ut för att leta upp dom mest ultimata förvaringsburkarna. Jag hittade jättefina transparenta burkar på Biltema. Det är nog dom förvaringsburkarna som jag är mest nöjd med. Inte bara var dom fina, utan också otroligt prisvärda. Dom sluter tätt med en gummipackning. Lätta att rengöra och lossa gummipackningen. Dom är dessutom godkända att förvara matvaror i.

Förvaringsburkar för husbilen
Förvaringsburkar från Biltema och back från Clas Ohlson

Som ni ser på bilden så är locken till förvaringsburkarna gjorda på ett sätt så att man kan stapla dom på varandra om man vill. Till viss del går det nyttja även i husbilen när dom står i en back. Där står dom för att inte åka fram och tillbaka.

Stapelbara förvaringsburkar
Stapelbara förvaringsburkar från Biltema

Diska göra fint och fylla på med det som behövs

Jag har ägnat mig åt att bland annat diska och fylla burkarna. Som jag skrev om häromdagen har jag även byggt ett skafferi här hemma HÄR. Det gör att burkarna kommer användas även hemma när vi inte är ute på tur. Detta för att inget skall stå och bli gammalt. Då kan man plocka med sig exakt det man tror man behöver och vill ha med för turen. Är inte det en bra idé så säg? När man förvarar i burkar så blir också svinnet mindre för man ser exakt vad man har.

Det betyder att i skafferiet hemma finns bara oöppnade förpackningar men i lådorna i köket finns förvaringsburkar och då bland annat med sådant man vill ha med sig i husbilen. Då kan man ha det på ett säkert sätt utan att det blir skräpigt i skåpen. Jag kommer till exempel ha en burk med marsanpulver för att kunna göra marsansås! När man har ett litet utrymme så gäller det att vara praktisk och att planera allt i minsta detalj.

Jag har börjat fylla burkarna med kaffe, ris etc. Ställt in dom på rätt ställe i bilen och testar nu konceptet hur det blir och vad jag anser att jag behöver ha med mig. Det blir så himla bra.

Hur jag tänker avseende vad jag vill ha med avseende torrvaror

Jag gjorde först en lång lista över saker jag behöver för olika maträtter jag vill göra, kakor jag vill baka och fröknäcke etc. Sedan katigoriserade jag hur mycket av varje vara. Därefter bestämde jag vilken storlek på burk jag skull ha. Därefter så köpte jag mer förvaringsburkar enligt vad jag kommit fram till. Jag planerar alltså allt i minsta detalj.

Först och främst behöver man pasta, ris, mjöl och socker. Men även fröer så jag kan baka fröknäcke (jag har ju installerat en ugn i husbilen). Det blir perfekt att ha i burkar både i bilen och hemma. Då blir det en burk för varje sort med solrosfröer, pumpafröer, sesamför och durumvete så klart.

Ugn i husbilen
Ugnen i vår husbil

Sedan har jag valt mindre burkar för vaniljsocker, bakpulver och kakao. Troligen också kardemumma och kokos. Ströbröd behövs också i fall man vill baka och behöver smörja en form till en sockerkaka. Man behöver också potatismjöl när man bakar och gör bärpajer vilket jag ofta gör och då kommer burken med marsanpulver in.

Jag har roat mig med att baka fröknäcke och Italienska skorpor att ha i burkar precis vid köket. Ser både fint ut och är praktiskt när man är på tur tänker jag (som aldrig haft husbil). Jag vill att det skall vara maximalt mysigt.

Förvaring av torrvaror i husbilen!
Fina köket i husbilen

Jag har också hittat små hopfällbara backar i exakt rätt storlek för att ställa 6 stycken av dom förvaringsburkar jag har köpt så att de står stadigt och skrammelfritt. Det är det som är målet. Sedan går förvaringsburkarna jag köpte även att stapla på höjden. Backarna köpte jag på Clas Ohlson.

Lärdommen av att preppa husbilen

Det är att göra allt så skrammelfritt som möjligt och att ordna så att allting är systematiskt uppbyggt! Att verkligen lägga tid på att ta mått och leta förvaring och just den delen är svår att göra innan man har själva bilen. Ett väldigt roligt projekt och väl investerad tid, men som tar lite tid i anspråk om man vill göra det ordentligt. Det vill vi. Vi vill ha en så angenäm färd som möjligt. Nu skall jag köpa några fler burkar för hundmat och hundgodis!

Roligt att planera inför första riktiga resan

Det är väldigt roligt att planera inför den första riktiga resan. Vi har så klart redan testat bilen, men inte utifrån att ha med oss saker för matlagning. Utan mer för att testa bilen och säkerställa så att vovvarna trivs. Det är en väldigt viktig parameter att vovvarna skall trivas. I går kväll satt vi i bilen med vovvarna bara för att mysa och det dröjde inte många mintuter förrän dom somnade på soffan bredvid oss. Dom har redan vant sig och vet numera vad ordet ”husbil” betyder. Det är en väldigt bra början.

Vovvarna gillar redan husbilen!

Jag skall inte avsölja allt, men Stefan håller på med världens finaste förvaringssystem i garaget till husbilen. Det blir ett senare inlägg när det är klart. Detta kommer bli så bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.