I dag tänkte jag tipsa er om mitt recept på världens enklaste mandelbiscotti eller mandelskorpor som det heter på svenska. Det känns lite extra lyxigt att ha mandelbiscotti i en glasburk vid kaffemaskinen. Nu har jag bakat lite mindre mandelskorpor denna gång. Detta för att det bara skall bli en liten mumsbit till kaffet. Mandelskorpor är verkligen supergoda.
Jag tycker att en mandelskorpa till en cappuccino är ett underbart tillbehör och dessutom alldeles lagom! Så nu kommer jag fresta er med detta recept på Italienska mandelbiscotti!
Italienska Mandelbiscotti
- 3 dl mandel
- 100 gram smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Grovhacka mandeln. I biscotti så skall det vara lite större bitar.
- Blanda alla torra ingredienser utom socker i en separat skål eller bunke
- Vispa smör och socker i matberedaren
- Vispa med ett ägg i taget
- Ta därefter bort skålen från matberedaren och rör ner de torra ingredienserna och häll samtidigt i den grovhackade mandelen.
- Rör till en fast deg.
- Ta en plåt och med ett bakplåtspapper
- Lägg två eller tre avlånga degar på bakplåtspappret från kortända till kortända ca 10 cm bred. Vill man ha lite större mandelskorpor så gör man i stället 2 längder. Jag varierar mig lite från gång till annan.
Sätt in plåten med mandelskorpor i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter tills biscottin fått fin färg.
Ta ut plåten och skär mandelskorporna snett och lägg dom med den skurna ytan uppåt. Ställ in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Sätt en grytlapp i ugnsluckan så att det kommer in luft och låt skorporna torka. Låt mandelskorporna stå där i minst 1,5 timma!
Voila! Lyxiga egengjorda biscotti klara! Nu vet jag vad jag kommer ha till kaffet! Prova att göra själva är mitt förslag. Ni kommer inte bli besvikna!