Så här har vi tänkt vårt soptunneskydd


I går började vi jobba. Det är så klart Stefan som leder alla jobb som har med byggnation att göra. Det är inte min gren. Jag agerar mest hantlangare och försöker vara till nytta så mycket jag kan.

Så här har vi tänkt vårt soptunneskydd
Så här har vi tänkt vårt soptunneskydd

Vi hade lite material hemma för stolparna och Stefan var och köpte stolpskor. Dessa slog han ner stolpskorna med släggan så långt det gick när jag höll i dom! Lite läskigt men jag litar till 100% på Stefan. Det som inte gick ner kapade han och sedan slog vi ner dom igen.

Soptunneskyddet blir större än innan

När det momentet var klart så åkte vi och köpte mer material till det virke som skall sitta runt om. Det är 45×45 tryckt virke. Stefan gersågar virket i ändarna för att det skall bli riktigt snyggt. Sopskyddet blir mer än dubbelt så stort mot vad soptunnorna kräver. Vi har gör två delar kan man säga. En del där soptunnorna skall stå. Den andra delen kommer bli täckt. Där är tanken att vi kan förvara sådant som vi inte vill skall synas. Som när man har en säck jord eller dylikt som man vill få bort ur synfältet.

Soptunneskydd
Soptunneskydd under byggnation

Designen har vi gjort på samma sätt som ett högt staket vi har på baksidan av vår tomt. Så principen är densamma. Det design som var innan var tillverkat av väldigt klent vikte och vi ville göra det mer hållbart och stabilt för framtiden.

Framsidan ut mot gatan på vårt soptunneskydd

Vi har egentligen massor att göra på insidan. Men man kan inte jobba inne med målning och spackling när det är så fint väder på utsidan. Då får man försöka hitta lite jobb man kan göra på utsidan i stället. Det finns alltid något! Egentligen hade vi inte alls tänkt göra detta nu. Det bara blev så. Men känns riktig bra att även denna del är gjord! Ännu ett projekt att bocka av på listan över saker som skall göras. Känns väldigt bra.

Alltså vilklen härlig dag vi har! Hoppas ni också har sol och värme!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.