Vi skall bygga nytt soptunneskydd på framsidan!


Som vanligt en helt vanlig lördag så sätter vi i gång med något projekt på vår långa lista av saker som skall fixas, göras om, byggas eller dylikt. I dag hamnade vi på att vi skall bygga nytt soptunneskydd på framsidan. Nu när vi är så gott som klara på framsidan så saknas det som vi rev för många år sedan. Nämligen soptunneskyddet. Anledningen till att vi rev det befintliga, var att dom som byggde huset hade byggt ett soptunneskydd där soptunnorna stack ovanför själva skyddet. Exakt vad är poängen med ett soptunneskydd där soptunnorna sticker ovanför? Ser inte klokt ut och som inredare så vet jag vad ögat fastnar på. Nämligen det som sticker ut! I detta fall något riktigt fult.

Hämtat virke för projektet

I dag har vi också hämtat virke för detta lilla projekt. Vi har köpt ganska mycket virke på sista tiden så en av killarna som jobbar där lånade ut släpkärra trots att dom inte lånar ut när det är en viss tid kvar tills stängning. Han var imponerad hur snabbt vi kom tillbaka med god marginal på 30 minuter. Vi är alltid snabba jag och Stefan. Ett drömteam om jag får säga det själv.

Vi skall bygga nytt soptunneskydd på framsidan
Vi skall bygga nytt soptunneskydd på framsidan

Vi utökar skyddet för ytterligare förvaring

Så vi bygger ett nytt skydd för soptunnan och utökar skyddet lite för att kunna förvara något som vi kanske inte vill skall synas. En säck med gödsel eller jord eller något annat som inte är fint att det syns.

Nytt soptunneskydd
Soptunneskyddet skall byggas och göras större för förvaring

Stenar lyfts upp ur stenläggningen för förankring

Stefan har lyft upp ett antal stenar i stenläggningen för att kunna sätta förankring i marken för de stolpar som skall hålla soptunne-skyddet på plats! Vi kommer inte göra i samma design som innan. Helt enkelt för att vi inte tycker det är snyggt. Vi kommer inte heller måla det grönt som innan. Detta eftersom vi tagit bort all grön färg som tidigare återfanns på terrass- och balkongräcke och som vi nu lackat grått överallt. Det blev så himla fint.

Stefan har lyft upp ett antal stenar
Stefan har lyft upp ett antal stenar ur stenläggningen

Sedan har han slagti ner ankare med slägga. Behöver jag tillägga att jag höll i stolparna men jag litar på att Stefan inte slår fel.

Vår gröna fina framsida

Passar på att visa lite av framsidan nu när det börjat bli lite grönt. Allt är långtifrån klart men så fort allt växer till sig så kommer det bli superfint! Även gräset måste växa till sig.

Vår gröna fina framsida

Så här kommer en liten bildkavalkad över hur det ser ut just nu. Nu skall allting bara bli ordentligt grönt också!

Buxbomshäck längs långsidan

Vi har satt en Buxbomshäck längs hela långsidan. Precis på samma sätt som vi har på framsidan. Tycker det blev väldigt stilenligt med dom grå krukorna. Jag väntar bara på att det skall börja blomma!

Stefan har byggt trappsteg med inbyggda blomlådor där jag har planterat Buxbomsklot.

Trappa med Buxbom

Jättedaggkåpa växer längs muren

Jag har satt Jättedaggkåpa längs med hela muren och det blir så underbart vackert. Många delar i vår trädgård är grön året om. Som Buxbom och det gör att trädgården lever länge!

Längs med muren växer Jättedaggkåpa

Vi känner verkligen att vi har planerat en fantastisk framsida och vi tycker båda att den blev så fin. Dagligen stannar helt främmande människor och säger att dom tycker det är så vackert. Roligt så klart!

Krukträdgården är inte riktigt grön ännu

Jag väntar fortfarande på att många av Hortensiorna skall få blad. Denna vår har varit iskall och det är först nu som bladen börjat utvecklas. Några har jag köpt i år och dom är så klart redan gröna. Krukträdgården är så vacker när allting blommar. Som ett litet paradis på jorden!

Min lilla krukträdgård

Nu fortskrider vårt projekt med soptunneskydd och det skall bli så roligt att äntligen få detta på plats. Allting som vi gör är uträknat och genomtänkt. Vi har också funderat ett tag på vart vi ville sätta soptunnorna och nu hade vi bestämt oss. Då är det bara att skrida till verket.

Ni kommer så klart få se bilder under vägens gång. Hoppas ni har en underbar lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.