En härlig middag och tid för eftertanke och reflektion


Det vänder fort. Från att ha inte varit någon vår alls att tala om och alldeles för kallt så att allting kommit efter så har det plötsligt slagit om. Plötsligt högsommar och nu gäller det att hinna med allt! Jag inser att vissa saker kommit hopplöst efter. Startade morgonen med att vattna allting och det tar sin lilla tid. I går kväll åt vi en härlig middag i orangereiet! Här kommer lite bilder från vår kväll.

Till förrätt åt vi laxkanape. Vi tycker båda att det är så himla gott och bara en liten mumsbit så det fick bli det i går kväll också!

Att reflektera över livet och nuet

I går pratade vi om hur vårt liv tillsammans har sett ut fram till nu. Vi har jobbat väldigt mycket och väldigt många timmar under många år. Under 10 år hade vi inte någon semester. Denna perioden byggde vi upp vår butik. Det fanns helt enkelt ingen tid eller plats för semester. Vi har verkligen jobbat hårt under väldigt många år och lagt in hela vår själ i det vi gjort och gör!

Fredag och bästa receptet på räkpasta
Räkpasta är både gott och vackert att titta på!

Vi jobbar fortfarande väldigt mycket. Men nu för tiden så har vi åtminstone oftast lediga helger och det är lyx för oss. Under många år så jobbade vi både kvällar och helger. Det är också därför vi kanske verkar njuta lite extra. För det gör vi verkligen. Det betyder inte att vi dragit oss tillbaka utan bara att vi har tagit steg framåt. Att ha lediga helger är något ”nytt” för oss. Nu latar vi oss inte direkt men känslan att vara ledig är härlig.

Jobba hårt och njuta av stunden

Vi är inte rädda för att hugga i, eller att jobba mycket och hårt under perioder. Men med tanke på hur hårt vi jobbat under många år så har vi också lärt oss att njuta i stunden. En viktig parameter att ta med om man själv jobbar mycket. Det är också därför vi jobbar mycket här hemma med utbyggnad, orangeri, showroom och trädgård. Vi är helt enkelt vana att jobba mycket så det är mer ett sätt att leva.

En annan viktig del är också att lära sig koppla bort! Koppla bort jobb och tankar. Kan man inte det då blir det inte lätt.

Det jag minns bäst under den perioden är dom stunder när vi haft det lite extra tufft. Hur vi ändå lyckats vända allting genom att kämpa på. Med förnyad kraft och kämparglöd har vi tagit oss över varenda hinder som har visat sig. Det krävs både vilja, kraft och en inre glöd för att göra det. Det är det långt i från alla som fixar. Så med det sagt så kanske ni har lite mer förståelse för vårt firande på fredagar. Det är liksom ett startskott för en ledig helg som vi inte haft på många år.

Kvällens dessert med rabarber från trädgården

Att jobba mycket är ingen grund för utbrändhet

En del personer tycker att dom har för lite semester och är utarbetade. Jag skulle säga att det handlar om att man inte har en balans i sitt privatliv. Att man har delar i sitt liv som tär. Jobba mycket i sig är inte en grund för utbrändhet. Att inte ha balans i sitt privatliv är något helt annat. Eller kanske rent av ha obalans i flera delar i livet. Kommer från någon som jobbat mer än 80 timmer i veckan i över 10 år utan några semesterdagar. Jag har aldrig varit utbränd och aldrig ens varit i närheten.

Att göra det lilla för att njuta av livet

Jag minns särkilt en försommar när vi hade så mycket att göra. En lördagsmorgon gick vi upp redan klockan 04:00. Vi gjorde varma äggsmörgåsar, kokade kaffe. Jag hade bakat bullar och fika sent på kvällen dagen innan. Packade in fika och kaffe. Tog med oss vovvarna satte oss i vår C70 Cabriotlet. Drog ner till Skåne och när klockan var 09:00 på morgnen så satt vi på en klippa på Österlen och tittade ut mot havet och sandstranden. Åt medhavda äggsmörgåsar och fikade med vovvarna och njöt av livet. Ett minne för livet! Det behöver inte vara mer än så!

Nu för tiden gör vi det varje år. Ett minne som etsat sig fast. Vi hade inte så mycket pengar vid denna period så vi hade inte råd att äta på restaurang. Nu gör vi samma sak varje år. Det är känslan av frihet och göra något av det man har där och då! Det går. Jag vet att det går för jag har varit där för många år sedan. Man måste bara aldrig ge upp sin dröm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.