Fredag och ni får bästa receptet på räkpasta


Vaknar upp till en helt underbar fredag med härligt sommarväder. Fredag och ni får bästa receptet på räkpasta. Vi bestämde tidigt i morse att vi skall ha räkpasta i kväll till middag och lax kanape till förrätt. Så nu skall ni så klart få mitt recept på världens godaste pasta med räkor kryddat med cayennepeppar. En pasta som är magiskt god. Så god att det är svårt att sluta äta. Det är viktigt att krydda den ordentlig så den får lite sting! Mums!

Att pastan är vacker att titta på gör så klart inte saken sämre. Ögat vill ha sitt!

Fredag och bästa receptet på räkpasta
Fredag och bästa receptet på räkpasta

Pasta med räkor

400 -500 gram skalade räkor (jag köper skalade när jag gör pasta)

1 pkt med Barilla no 13 (en pastasort som tar åt sig vätska på ett bra sätt och passar utmärkt till denna rätt)

2 vitlöksklyftor

1 dl grädde

3 dl pastavatten

12 Cocktail tomater

120 gram ruccola (en stor påse)

Vitpeppar

Salt

Cayennepeppar

Gurkmeja

Gör räkpasta så här

Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs sedan räkorna tillsammans med finhackad vitlök. Ta upp räkorna och lägg på ett fat.

Dela Coctailtomaterna i två delar.

Koka pastan under tiden och salta vattnet med 2 tsk salt. Lägg de halverade cocktailtomaterna i en stor sil och låt dom koka med i pastavattnet under 1 minut.

Häll grädden i den varma stekpannan med vitlök. Tillsätt pastavatten till såsen och använd maizena för att få rätt konsistens på såsen. Krydda med salt och peppar samt cayennepeppar och smaka av ordentligt. Tillsätt även lite gurkmeja.

Dett är så himla gott och smakar som himmelriket

Rör ner pastan och räkor i såsen direkt i stekpannan och klipp över ruccola och tillsätt de varma halverade cocktailtomaterna.

Njut av dagen

Så himelskt gott! Njut av fredag och vi dricker champagne till och äter laxkanape som förrätt! Vilken fredag! Kan verkligen inte önska mig mer än så här!

Nu skall jag duka fint. Öppna vårt SPA och bara njuta av att det är fredag!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.