Smart odling med torvbriketter


Du har säkert hört talas om torvbriketter. I dag tänkte jag tipsa om smart odling med torvbriketter. Torvbriketter har funnits så länge jag kan minnas. Min mamma brukade så frön tidigt på våren för att dra upp plantor och använde då torvbriketter. Torvbriketter är väldigt enkelt att använda och jag tänke beskriva hur man gör.

Smart odling med torvbriketter

Fördelar med torvbriketter

Det finns flera fördelar med torvbriketter. För det första så går det jättesnabbt att sätta i gång odlingen. Man lägger bara torvbriketterna i lite ljummet vatten så att dom sväller till full storlek. Därefter sätter man 2-3 frön i varje brikett. När den lilla plantan kommer upp och blivit tillräckligt stor är det dags att plantera om den. Då tar man bra hela briketten och stoppar ner i en kruka med jord. Bricketten skall täckas helt av jord. Man kan naturligtvis också plantera dom direkt i landet. Man kan även plantera sticklingar i torvbriketterna så klart.

En stor fördel är att man slipper stå där och söla med jorden och fördela i väldigt många krukor. Att plantera i torvbriketter blir väldigt rent och snyggt. Man slipper också eventuella sorgmyggor.

Kostnaden för torvbriketter

Ett paket med 30 stycken torvbriketter kostar 59 kr. Jag har tänkt att prova att odla alla mina njurvindor i just torvbriketter. Jag skall sätta 60 plantor och det betyder att jag också sparar mycket plats i början på odlingen. Självklart är det lite dyrare än att köpa jord men om man tänker på fördelarna så tycker jag ändå att dom är väldigt prisvärda.

Så mitt tips är att testa att odla åtminstone några av plantorna du tänkt dra upp i just torvbriketter. Då kommer du snart upptäcka fördelarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.