Nu skall ni få ett salladstips av mig. Detta är mitt recept på kycklingsallad med parmesancreme och soyadressing som är så fantastiskt god. Ni bara måste pröva. Den är beroendeframkallande och mättande! En sallad som du längtar till. De olika smakerna gifter sig så fint och det blir så fantastiskt gott tillsammans.
Jag har skrivit här nedan vad som gäller för 1 person och sedan är det bara att lägga till för rätt antal personer ni vill göra till. Jag gör ofta denna till mig själv så därför tänkte jag att det är bra att ha ett recept att utgå i från för 1 person. Parmesancremen däremot är gjord för 2 personer. Man kan med fördel spara den i kylen tills nästa dag.
Kycklingsallad med Parmesancreme, 1 person
Isbergssallad 25 gram/ portion
25 gram/ portion Sojabönor
25 gram/ portion picklad lök (jag köper färdig)
Kycklingfile 100 gram per portion
Grovt riven morot 25 gram/ portion
Matvete 25 gram per portion
Jordnötter 25 gram/ portion
Parmesancreme 2 portioner
50 gram riven parmesan
1 dl Creme Fraische
Salt och grovmalen svartpeppar
Soyadressing
0,5 msk olivolja per portion
1 msk soya (Kinesisk eller Japansk)
Blanda bara ordentligt
Gör så här
Skär isbergssallad och rödkål i fint. Riv morätterna grovt. Koka matvete i lättsaltat vatten i 10 minuter och häll sedan kallt vatten över i ett durkslag.
Lägg isberssallad i mitten med morötter, picklad lök, sojabönor, rödkål och matvete runt omking. Lågg den stekta kycklingen skivad mitt på.
Parmesancreme gör du så här
Riv parmesanosten fint. Blanda med creme fraische och krydda med grovmalen svartpeppar och salt. Smaka av.
Nu är den snart klar för servering. Lägg på jordnötterna och parmesancreme och servera med ca 1 msk soyadressing till varje portion. Njut!