Sommar inspiration.. 1 kommentar


I dag, av någon anledning, började jag tänka på mitt sommarhus och började längta så otroligt till sommaren! Kanske var det för att det var så kallt i dag när jag var ute med hundarna trots att jag hade massor av kläder på mig så frös jag!

Därför tänkte jag att jag skulle ge er en liten återblick på mitt sommarhus, och hoppas att ni också kan drömma er bort lite…..

Mitt hus är ett litet fult hus som ännu inte fått sin utsida fixad, istället har jag koncentrerat mig på insidan och gjort det jag kan vid den lilla ytan. Tanken är att när utsidan skall fixas så skall även ytterligare tillbyggnad göras. I dag har jag därför ett fint praktiskt sovrum med inbyggda garderober, ett stort fint kök som idag både är vardagsrum och kök och ett litet badrum som jag inrett i klassisk stil då det passar i denna miljön! Hoppas ni gillar vad ni ser!

Mitt sovrum är i en av mina absoluta favoritfäger, turkos! Gardinerna som är av siden både i längde och hissgardin med mörkläggningtyg har jag så klart sytt sjäv, så som allt annat jag har då jag älskar att sy! Även alla små lampskärmar har jag gjort själv!

Tapeter och tyger och fransar kommer alla från Designers Guild! Lamporna som är lite överdimensionerade för detta rum, och just den detaljen gör dom väldigt fräcka, insidan är i guld vilket gör att de får ett helt underbart varmt sken! Moderna men med en gammaldags touch!

DSC03494 DSC03459

Utsikten är det heller inget fel på och så småningom kanske det ligger en båt där nere vi stenen, men just nu har jag inte tid över för det så jag passar på att åka/segla med vänner som har båt när tillfälle ges!

DSC03465

De vackra fransarna/ tofsarna som jag sytt på gardinerna är jag föräskad i, de gör sig superbra i denna miljö som är lite mer gammaldags men även dem med en modern touch!

DSC02248gardinsidan

Garderober är inbyggda hela väggen vid nederkanten på sängen! Det ligger även en matta på golvet under sängen och man sätter fötterna på när man går upp på morgonen. Det enda som nu saknas i mitt sovrum är en sänggavel, men jag har ännu inte besämt mig för hur jag vill att den ser ut!

DSC02242gardino matta

Alla lampskärmar i takkronan har jag gjort själv och gjort dom i lite olika tyg och med olika band runt om i nederkanten! Älskar dom!

DSC02238lampskärm

Det är alltid vackert med ett randigt tyg på en konformad skärm då det blir så vackert när mänstret formar sig efter formen på skärmen!

DSC02237lampskärm svartvit DSC02234tilläggsovrum

Gammaldags sängbord från bruka!

DSC02252Nattduksbord DSC02251sovrumstitt

Är förälskad även i tapeten som påminner mig om sommar och värme!!

DSC02250tapet DSC02249sängbild  DSC02247fönster DSC02243garderob 2

Ljuskronan kommer från Lene Bjerre och skärmarna har jag gjort själv!

DSC02236takkrona

Älskar detta ställe, och det är bara att öppna dörren så kan hundarna springa ut och ner till havet, de älskar att simma efter pinnar och alla tre tycker om vatten, men Lufsen är det som älskar att simma allar mest och är som ett barn och börjar voffa när vi skall gå upp och går ut på djupt vatten så man inte skall nå honom!! 🙂 🙂

Badrummet gjorde vi i ordning förra sommaren, och även här ville jag ha en klassisk stil då jag vill att hela huset skall ha en genuin känsla men hela tiden med en modern touch!

DSC03620

Fasat underbart kakel och ett klassiskt golv! Det roliga med detta att när jag letade efter detta för 3 somrar sedan så var det inte modernt och jag fick leta länge och väl innan jag hittade denna typ av golv. Nu finns det överallt igen!

DSC03624

Jag ville även ha alla detaljer i gammaldags stil så det blev allt eller inget, spegel, tandborstglas, tvåldispenser. Det är bara den lilla runda spegeln som ännu inte är uppsatt! Det engelska pelarhandfatet hittade jag till slut på blocket!

DSC03623 DSC03622 DSC03621 DSC03619 DSC03618

Finns även en dörr ut till en framtida terass om ännu inte är byggd! 🙂

DSC03617

Här en del av köket ! Över den långa bänken ( man ser bara en del på denna bild ) sitter det 4 lampor från ikea. Tanken är att jag skall byta ut dom, men de lamporna jag vill ha är lite dyrare så jag sparar så länge.

DSC03614

Ytterligare ett fint kort på ljuskronan från Lenne Bjerre!

DSC03490

Vovvarna älskar att vara här, och redan när vi åker hit och dom ser vart dom är på väg så blir dom eld och lågor….:)

DSC05362 DSC05366 DSC05368 DSC03552 DSC03556 DSC03576

I det lilla området ligger många vackra hus, och är en pefekt promenadstårk med hundarna och det finna lite olika vägar kors och tvärs som man kan även gå ner till vår allmänna badplats så husen ligger på en holme i havet!

DSC03561 DSC03590 DSC03589

Hundarna springer som dom vill och dom tycker nog precis som jag, att detta är lite mer frihet än vanligt!

DSC03523

Självklart är porslinet också förknippat med sommar, det kommer från Designers Guild och på 90-talet när Tricia Guild hade ett samarbete med Rosenthal köpte jag några serviser, närmare bestämt 3, och en av dom är i min sommarsutga i dessa vackra färger! Jag älskar porsling!

DSC03534

Detta är en laxpaj med äggstanning som vi åt i somras, dekorerad med avokado!

DSC03520

På bilden nedan kan ni se dom väggar som skall rivas senare, de är helt trävista och vi har inte gjort något med dom då väggar skall ner och nya fönster in så småningom. I hörnet sitter en biobränslespis som vi använder ruggiga dagar, men i den nya delen skall en riktigt öppen spis in!

DSC03511

Blev lite baklänges här, här är förberedelserna till pajen! 🙂

DSC03515

Ja sedan fick vi tydligen jordgubbstårta! 🙂 🙂 Är inte det sommar så säg! Jordgubbarna växer i landet på tomten!

DSC03595 DSC03594

Här ser ni vitrinen med allt mitt porslin, och ni ser även en del av takkronan som kommer från Mio möbler.

DSC03462

Här ser ni lite mer av själva köksdelen!

DSC03461

sovrum bambam DSC03607

Sen måste jag avsluta med en bild på mitt vackra sommarporslin, eftersom jag är en porslinsnörd! Älskar porslin och skulle kunna ha hur mycket som helst! Att jag älskar färg är ingen hemlighet!l

DSC03529 DSC03530 DSC03531 DSC03462

Avslutar med samma bild som jag började för att den väldigt väl symboliserar vad som är sommar för mig!

DSC03465

Detta är vad jag längtar till, vad längtar ni till….? Hoppas ni får en bra onsdag, i dag är det träning för mig igen.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Sommar inspiration..

  • pretty Inläggsförfattare

    Hej Birgitta,
    Tusen tack! Vad glad jag blir!! 🙂 Nu gjorde du min dag! 🙂 🙂 Jag blir väldigt glad när du säger att det är inspirerande bilder… 🙂 TACK Birgitta
    Kram, Berith