Söndagsfeeling och startskott för omplantering!


Söndagsfeeling och startskott för omplantering. Saknar dock solen! I dag är det focus på att göra klart på framsidan. Beroende på vädret skall jag starta att plantera om min krukor på framsidan. Den här bilden är från sensommaren 2020.

Söndagsfeeling och startskott för omplantering
Omplantering på schemat

Det ser ut som en av mina uppstammade Hortensior tyvärr har strukit med under vintern så just nu funderar jag på att i stället köpa lager på stam! Har dock ännu inte bestämt mig så jag börjar med de andra krukorna så länge.

En del i omplanteringen är att jag skall flytta lite växter. Jag har enorma murgrönor som tagit över krukorna och därför tar all näring för tillfället. Så nya små murgrönor skall inhandlas och de stora skall planteras runt min Rönn. Tanken är att dom skall växa upp på Rönnen för att sedan bli en grön pelare i trädgården.

Dock är det lite av ett ”moment 22”. För att kunna sätta ner murgrönorna runt trädet så måste jag flytta annan växtlighet som jag ännu inte bestämt vart jag skall placera!

Startskott för omplantering

Jag tänker att jag får börja med det jag kan och det jag har bestämt mig för och sedan får det andra följa med i den takt när besluten fallit på plats. Vi får ser hur dagen blir! Jag hade egentligen tänkt börja med detta vid påsk när det skall bli fint väder, men nu när Stefan bygger på utsidan så måste jag hänga på och jobba lite på utsidan känner jag!

Jag skall ta en presenning och ha som underlag så jag slipper få jord överallt. Det är lite av ett problem när man håller på och skall byta jord. Jorden köpte jag i fredags så nu är det bara att ösa på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.