Startskottet har gått för framsidan!


I dag är dagen D. Startskottet har gått för framsidan och vi har varit och handlat plintar och betongplattor. Detta för att börja med själv ”spången” som är basen för det vi nu bygger på framsidan! I morgonbitti tidigt klockan 07:00 skall Stefan hämta bjälklag.

Vi har nu även färglagt den senaste ritningen som nu ser ut så här! Det skall bli så härligt att få denna del klar med den lilla trädgården på framsidan. Som ni ser på bilden nedan så har jag bestämt vissa saker gällande växter men långt i från allt!

Startskottet har gått för framsidan
Startskottet har gått för framsidan och här är en färglagd bild för vad som komma skall

I dag gräver Stefan ner dom plintar som skall utgöra stöd för själva terrassgången som kommer gå längs hela husfasaden. Längs den terrassgången bygger Stefan även en pergola och pergolan skall målas svart men trät kommer behöva torka först innan vi kan göra det.

Här är ritnignen även uppfrån som vi har satt lite färg på mest för att man skall få en känsla!

Trädgården uppifrån på vår framsida

Som ni vet älskar vi att ha projekt på gång. Gärna flera samtidigt då trivs vi som bäst. Vi kompletterar varandra och denna sommaren kommer inte bli något undantag!

Längs långsidan på tometen skall vi plantera buxbomshäck

Sedan har vi även långsidan på vår nybyggnation som skall fixas. Där skall vi pantera en buxbomshäck längs hela långsidan på vår trädgård. Först skall vi gräva och eftersom vår tomt till största del består av sprängsten är det ett ganska tungt jobb, och det måste göras för hand. Men inget som hindar oss.

Stefan skall också sätta plattor på den uppmurade delen på vår nybyggda del av huset. Sedan skall jag plantera och göra fint även där. Vi har i nuläget ställt 4 stora krukor där som skall få växter så snart vi är klara med den delen.

Nu skall jag ropa in Stefan då jag bakat en kaka till fikat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.