Stuprännor och panel!


Här hemma pågår en febril aktivitet. Det byggs, sågas, spacklas och fixas! Det pågår jobb både på in- och utsida! Stefan har bestämt sig för att sätta den översta raden av panel på utsidan i helgen så att man sedan slipper ställningen. Han har också satt stuprör i det hörnet där vatten vttenavrinnengen leds ner och det blir toppen eftersom det annars skvätter den ner hela fasaden. Nog så viktiga detaljer. Ofta är det det sista som kommer på plats, men här kör vi noggrann färdigställan.

Bleck till fönsterpartier skall fixas i nästa vecka så att Stefan sedan kan sätta panelen just runt fönsterpariterna. Det är det jag väntar allra mest på! Vi fokuserar på att få utbyggnaden vädersäkrad inför hösten när allt regn kommer! Sedan kan vi fokusera att jobba på insidan.

Med allt pågående arbete så kommer vi inte starta golvläggningen förrän utsidan är säkrad! Då kan man sedan jobba på insidan hela hösten.

Den nya terrassen har vi ännu inte riktigt bestämt hur vi gör för först måste vi riva den gamla. För att riva den gamla så måste först allt arbete med ställningen vara avklarat, då det är en förutsättning för att komma upp på gaveln på huset efter som Stefan har bygg en ramp runt hela utbyggnaden. Hustet ligger i en slänt och annars hade det inte fungerat. Vi får se hur vädert blir och hur långt vi kommer helt enkelt. Tänk vilken lycka att utnyttja en yta på tomten som vi aldrig kunnat använda till någonting. Vi kunde inte ens klippa gräset och nu står en fantastisk utbyggnad här!

Denna lilla del av terrass skall rivas, den är kvar sedan huset bygges och är från början ganska klent byggd. Det skall bli skönt att få riva den!

Jag måste också beskriva vår resa med fönstren. Först var tanken att vi skulle ha glidpartier på nedre plan, precis som vi har i showroom. Men efter moget övervägande och kontroll om vi kunde speciallbeställa så tog vi beslutet att byta ut glidpartierna till stora specialbeställda öppningsbara fönsterpartier. Detta för att vi tyckte det blev för mycket karm med glidpartier på den ytan. Öppningarna var helt enkelt inte tillräckligt stora för att det skulle bli fint! Så himla nöjd med beslutet för det blev så fantastiskt bra! Det gäller att gå igenom sina beslut flera gånger och omvärdera om det behövs.

Hela denna väggen skall inbyggda vitrinskåp byggas.

Själv njuter jag av mitt nya matrum. Just nu har vi satt en skiva så att inte hundarna springer in där men det är en otroligt härlig känsla med öppenheten och nedre plan känns så mycket större.

Att kunna ha middagar här ute kommer bli en fantastisk känsla men än är det långt kvar med det är det härliga med att bygga själv att få se allting växa fram!

Här sen ni andra sidan med terrass som vi färdigställde förra sommaren men som vi avdelat med ett staket för att hundarna skall kunna ha fri rörlighet. Detta staket skall flyttas så att dom kan gå ut från utbyggnaden och så att vi kan ha en mysig sittplats just där! Det kommer bli en balkong på övre plan så den kommer bli lite väderskyddad.

Själv måste jag städa en hel del för här ser ut som ett ”rufälle” (stökigt) eftersom vi håller på att bygga och nu har öppnat upp och det springs en hel del in- och ut och det bidrar till att verktyg måste förvaras någonstans. Det är så härligt att se alla framsteg.

Hoppas ni får en fin start på er dag!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.