Avhärdning av plantor!


När man drar upp plantor själv så måste man också avhärda dom. Det betyder att man måste vänja dom vid att vara ute helt enkelt.Plantorna är vana att stå inomhus där det varken blåser eller där solens strålar når dom på samma sätt som utomhus.

Silvernjurvinda och kruspetunia

När man avhärdar plantor så gör jag det under ugnefär en veckas tid. Jag låter dom först stå i skuggan någon timme första dagen och sedan allt eftersom att dagarna går så färlänger jag bara perioden utomhus under en veckas tid. Man kan också lägga en fiberduk över de första dagarna.

Om man inte avhärdar plantor så tar solens strålar och bränner bladen och blomman kommer inte alls må bra! Så detta är något som måste göras varje år. Slarvar man så kommer man inte ha många fina blommor kvar! Enkel ekvation. Som alltid går det inte slarva med grundarbete, det straffar sig alltid.

Jag började därför dagen med att bära ut en stor del av mina plantor. Jag har ställt dom på locket på mitt SPA. Det blir mycket spring. Sedan städa på insidan i fönstren och göra fint. Sedan är tanken att gå igenom varje planta. Ta bort eventuellt fula blad eller ta en stickling eller två!

Vissa plantor har redan plats i orangeriet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.