1 maj och en pysseldag!


I dag är det första maj och maj är en härlig månad tycker jag. Det är månaden när man verkligen kan påbörja att plantera ut saker utan att vara rädd att frosten kommer. I dag skall jag ta av fiberduksskydden på min hortensior med stam. Kanske har någon av dom strukit med, det återstår att se.

Så här såg det ut i mitten av mars. Jag skall visa er om några framsteg har gjorts!

Maj är också månaden som min mamma och min systerdotters dotter fyller år! Det är också månaden när ytterligare en liten tjej kommer titta ut då min systerdotter snart skall föda!

Den här sötnosen! Lilla Leonore! Här på sin 1-års dag!

Maj är även månaden som jag som liten brukade plocka första buketten med liljekonvalj till mamma. När jag var liten så var det en av mina favoritsysselsättningar att gå på promenad till mina favoritställen och plocka det som finns i naturen. I bland var mamma oroligt när jag varit borta i över 4-5 timmar och på den tiden fanns inga mobiler! Det är precis så jag gör än i dag, går på tur!

I övrigt så har jag tänkt mig att göra en fläskfilé gryta med rosmarin och scharlottenlök. Har även tänkt göra en första smak på rabarberpaj då dom växt till sig så bar. Jag lägger alltid kogödsel på rabarberna och vattnar ordentligt när dom börjar komma upp. Då brukar dom får världens fart!

Jag var uppe redan vid 06:00 som vanligt och öppnade orangeriet och tittade till mina perskior, och dom växer för varje dag jag går in! Så himla spännande. Än ser alla persikor ut att må bra men jag vet inte om jag kommer få behålla alla 300 persikor på varje träd. Vi får helt enkelt ser!

Det blir nog också en dag att sätta ut plantorna för att dom skall vänja sig vid utomhusklimat! Så att jag kan börja plantera.

Hoppas ni har en bra start på er dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.