Besök till en Handelsträdgård


I dag blev det också ett besök till en Handelsträdgård här i Göteborg. Ärendet jag hade var att köpa en ny planta med blå vindruvor till orangeriet. Som alltid så blev det några ytterligare växter. Bland annat ännu en buske med Amerikanska Blåbär. Jag har tidigare köpt 3 buskar med Amerikanska blåbär, dom är så fantastiska och ger otroligt riklig skörd. Just därför ville jag få tag på exakt samma sort, vilket jag hittade direkt. Jag använder blåbär när jag gör cheesecake och blåbärskaka, och det är ovärderligt att ha i frysen.

Så fort jag kom hem planterade jag min nya vinranka i rododendron jord. Självklart vattnade jag plantan innan plantering. Nu står den där så fin och väntar på solen!

Besök till en Handelsträdgård
Besök till en Handelsträdgård

Himmelsöga i ny färg

Jag har även letat efter Himmelsöga på stam och har inte hittat någon. I dag sprang jag över det när jag letade efter något helt annat. Dessutom i en färg som jag tidigare aldrig sett i ljuslila. Helt underbar och blommorna är lite ”randiga”. Jag köpte två stycken som skall sitta i mina nya fina gjutjärnsurnor utanför mitt Orangeri. Det kommer bli så fint. Nu måste jag bara hitta mini-petunia i dom färger jag vill ha så kommer det bli en fullträff. Jag kommer även fylla krukorna med egenodlad petunia i en alldeles bedårande rosa nyans som skall sitta runt om. Det kommer bli så vackert. Men just nu hade jag inte hjärta att ta bort alla vackra penséer så jag grävde ett hål och satte ner mina Himmelsöga på stam så länge så att jag kan njuta lite mer av dom vackra Penséerna.

Besök till en Handelsträdgård
Besök till en Handelsträdgård

Vet inte om ni är som jag. Varje vår får jag dåligt samvete för att plocka bort mina penséer när det är dags att sätta sommarblommor. Dom blommar fint nästan hela sommaren, men problemet är att man måste klippa ner dom mellan varven för att dom skall fortsätta blomma och jag vill ha fint hela tiden. Ett i-lands problem helt enkelt. Men i dag fick som sitta kvar ännu ett tag.

Planterat Jätteverbena

Jag fick även ner dom flesta av mina Jätteverbena. I krukorna längs ena väggen satte jag Jätteverbena längst bak. Framför satte jag en Kronärtskocka och vid varje sida en Bolltistel. Alla plantor har jag dragit upp från frön. Det är så himla roligt att kunna göra vackert i trädgården med sina egna plantor. Nytt för i år är faktiskt Bolltisteln, den har jag aldrig odlat innan så det skall bli spännande att se hur det blir.

Besök till en Handelsträdgård
Besök till en Handelsträdgård
Jätteverbena i kruka
Jätteverbena i kruka

Hoppas ni får en fortsatt fin dag. Här började det precis regna så jag plockade i hop mina saker och nu är det insidan som gäller en stund! Känner mig väldigt nöjd då jag har fått massor gjort i dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.