I går var jag ute i trädgården hela dagen och vi hade tänkt att vi skulle grilla på kvällen. När regnet kom så kändes det inte så lockande längre att grilla, därför bestämde oss för att göra pasta i stället. Jag bestämde mig för att göra en pasta Carbonara, och det blev verkligen världens godaste Carbonara.
Pasta Carbonara är en enkel rätt som går väldigt fort att göra. Så om man har ont om tid är Carbonara perfekt.

Dukade så klart fint och tog några blommor från mina rosa Petunior och satte i små glas för att göra det lite extra fint!

Pasta Carbonara
1 paket Tagiatelle
1 gul lök
3 ägg
2 paket bacon
1 dl grädde
Grovmalen svartpeppar och salt
2 dl pasta vatten
Till Servering
Riven parmesan till servering
Hackad basilika till servering
Gör din Carbonara så här
Börja med att sätta på en kastrull med vatten till pastan och salta ordentligt. Klipp ner bacon i centimeter stora bitar direkt ner i stekpannan. Hacka en gul lök.
När pastavattnet kokar upp, lägg i pastan. Börja steka bacon och så snart baconet stekt en stund så lägg ner den hackade löken tillsammans med bacon. Så snart baconet börjat få lite färg så häll i grädde och låt koka i hop. Krydda såsen med salt och grovmalen peppar.

Krydda med grovmalen svartpeppar och salt och vispa upp äggen lätt med en gaffel.


Ta sedan skålen du tänkt servera pastan i och knäck äggen i skålen och krydda med svartpeppar och salt. Vispa äggen lätt med en gaffel och smaka av. När pastan är nästan klar så tar du två deciliter av pastavattnet och tillsätter i såsen. Låt sedan såsen koka ihop ordentligt.

Blanda ihop pastan ordentligt
När du hällt av vattnet på pastan så lägger du pastan direkt i skålen med det uppvispade kryddade äggen. Nästa steg är att du häller på såsen över pastan och därefter blandar du ihop pastan noggrant med såsen så att allting blandar sig. Jag hackade lite basilika och blandade i också.


Det blev verkligen världens godaste Carbonara! Sedan är hungern bästa kryddan säger dom. Ni får pröva själva och avgöra! Detta är en solklar favoriträtt.
Ska absolut testa receptet! Sambon älskar carbonara mer än allt
Härligt att höra! 🙂