Det blev världens godaste Carbonara!


I går var jag ute i trädgården hela dagen och vi hade tänkt att vi skulle grilla på kvällen. När regnet kom så kändes det inte så lockande längre att grilla, därför bestämde oss för att göra pasta i stället. Jag bestämde mig för att göra en pasta Carbonara, och det blev verkligen världens godaste Carbonara.

Pasta Carbonara är en enkel rätt som går väldigt fort att göra. Så om man har ont om tid är Carbonara perfekt.

Det blev världens godaste Carbonara
Det blev världens godaste Carbonara

Dukade så klart fint och tog några blommor från mina rosa Petunior och satte i små glas för att göra det lite extra fint!

Det blev världens godaste Carbonara

Pasta Carbonara

1 paket Tagiatelle

1 gul lök

3 ägg

2 paket bacon

1 dl grädde

Grovmalen svartpeppar och salt

2 dl pasta vatten

Till Servering

Riven parmesan till servering

Hackad basilika till servering

Gör din Carbonara så här

Börja med att sätta på en kastrull med vatten till pastan och salta ordentligt. Klipp ner bacon i centimeter stora bitar direkt ner i stekpannan. Hacka en gul lök.

När pastavattnet kokar upp, lägg i pastan. Börja steka bacon och så snart baconet stekt en stund så lägg ner den hackade löken tillsammans med bacon. Så snart baconet börjat få lite färg så häll i grädde och låt koka i hop. Krydda såsen med salt och grovmalen peppar.

Krydda med grovmalen svartpeppar och salt och vispa upp äggen lätt med en gaffel.

Ta sedan skålen du tänkt servera pastan i och knäck äggen i skålen och krydda med svartpeppar och salt. Vispa äggen lätt med en gaffel och smaka av. När pastan är nästan klar så tar du två deciliter av pastavattnet och tillsätter i såsen. Låt sedan såsen koka ihop ordentligt.

Blanda ihop pastan ordentligt

När du hällt av vattnet på pastan så lägger du pastan direkt i skålen med det uppvispade kryddade äggen. Nästa steg är att du häller på såsen över pastan och därefter blandar du ihop pastan noggrant med såsen så att allting blandar sig. Jag hackade lite basilika och blandade i också.

Recept på världens godaste Carbonara
Det blev världens godaste Carbonara
Det blev världens godaste Carbonara

Det blev verkligen världens godaste Carbonara! Sedan är hungern bästa kryddan säger dom. Ni får pröva själva och avgöra! Detta är en solklar favoriträtt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.