Blommor på stam och vad jag skall plantera i mina urnor i år!


Varje år så brukar jag köpa blommor på stam att sätta i mina urnor utanför orangeriet. Kravet jag har är att det måste vara en blomma som blommar precis hela sommaren och hösten. I år är inget undantag. Första året hade jag Hortensia, men senare har jag satt dom framför mitt showroom i stället.

I år har jag tänkt köpa potatisblomma i blått med gult öga och min tanke är att jag sedan skall försöka övervintra dom. Jag tycker nämligen att det är så roligt nu när jag har mitt orangeri där jag kan försöka hålla växter vid liv över vintern som jag tidigare bara köpte nytt året efter. Det blir liksom som en hobby!

Jag älskar blått och lila och det måste vara en blomma som tål full sol för framsidan på mitt orangeri är verkligen soligt och varmt hela dagen. Annars hade jag satt Hortensia på stam men det fungerar inte om jag vill att dom skall blomma hela säsgonen för det är nämligen ett av kraven att dom skall vara vackra hela säsongen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC05039-1024x685.jpg

Om man har ett ställe som är halvskugga så rekommenderar jag verkligen att plantera Hortensia på stam. Dom håller hela säsgonen och blommor långt in på hösten.

Det som är viktigt när man inreder sin trädgård är att inte bara stirra sig blind på vissa sorter man tycker om, utan istället titta på vad som kan trivas på stället. Sedan gör man förstås misstag i bland. Jag har gjort massor av misstag under åren men det är också så man lär sig. Den jag lyssnar på är min mamma, hon vet väldigt mycket om trädgård och blommor, frukt, grönsaker och fruktträd och det är egentligen hon som från början gett mig det intresser eftersom vi alltid oldlade massor hemma!

Hoppas ni får en fin kväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.