Tips om världens godaste Chicken Thai


I dag skall ni få mitt recept på världens godaste Chicken Thai. När jag var ung och var ute i svängen på slutet av 90-talet då var Chicken Thai är en klassisk rätt som var den stora ”innerätten” när jag var ute i svängen på 90-talet. Det var det som gällde när man skulle ut och äta.

På den tiden var det något nytt och lite exotiskt. I dag är det vanlig mat och jag tänkte tipsa er om mitt recept på Chicken Thai.

Jag brukar köpa färdigstrimlad kyckligfilé av Kronfågel, bara för att det helt enkelt är bekvämt. När man gör Chiken Thai så måste man marinera kycklingen i minst 4 timmar innan tillagning men allra helst redan dagen innan för att det skall bli riktigt gott. Så det är ingen sista-minuten-rätt. Inte om det skall bli riktigt gott i alla fall.

Kyckling Thai, 4 personer

IMG_1913

4 kycklingfileer i strimlor

3 dl grädde

3 msk Ket jap (söt soyasås för asiatisk mat och finns bland asiatiska matvaror och är en typ av soya)

0,5 -1 dl Sweet Chili Sauce

2 msk majzena för att reda såsen

Marinad

1 dl Oyster Sauce (finna från Santa Maria)

1 dl Soya

1 tsk finhackad färsk ingefära

4 klyftor vitlök i små bitar finhackade (1 mm)

2 msk Sweet Chili Sauce

Jag säger det igen för det är ett av de viktigaste momenten: Marinera kycklingen gärna kvällen innan, men absolut minst 4 timmar innan tillagning.

När du skall tillreda kycklingen så låt kycklingbitarna rinna av ordentligt och torka av dem från marinaden. Stek kycklingbitarna i 1,5 minut på varje sida på svag värme. Tillsätt sedan grädde och ketjap och chilisås och låt allt koka i hop. Servera med nykokt jasminris och en sallad.

IMG_1914

Hoppas ni gillar det! En av de godaste maträtter jag vet! I dag blir det Chicken Thai och jag har tänkt mig en smulpaj till dessert med Björnbär.

Önskar er en fin dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.