Hur går det för mina luktärtor.


Jag planterade luktärtor i slutet av mars och nu är dom redo att planteras ut och i dag är det den 29 april.

Jag satte tre sorter med lite olika färgställningar och höjder, och förutom luktärtor så satte jag en perenn luktärt som heter Rosenvial. Jag hör köpt frö till en sort som får bara ljusrosa luktärtor och dom luktar heller ingenting. Tyckte det var roligt att testa för att se om det blir något. Det enda jag har upptäckt hittills är att dom har tagit ungefär dubbelt så lång tid att komma upp.

Rosenvial är den längst till vänster i bild! Vackra eller hur!?

Jag odlar alltid mina luktärtor i gamla mjölkpaket. Då använder jag mjölkpaketen till något bra. Luktärtorna började komma upp för ca 14 dagar sedan och Rosenvial har just tittat upp och jag ser att det kommer ytterligare några. Vi får se vad det blir. Rosenvial har jag tänkt att sätta som kombination i ett av mina jordgubbsland.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC08841-1024x685.jpg

Det enda jag väntar på är att vara säker på att vädret skall bli lite finare och jag kan åtminstone vänta till maj månad. Då behöver jag inte vänta så länge!

Älskar att ha luktärtor i vaser överallt!

Jag har sedan ett antal år tillbaka i tiden planterat luktärtor varje år i balkonglådor som Stefan hjälpt mig att göra speciella klätterstöd till. Det blir så himla fint och man kan plocka blommor hela sommaren. Jag byter jord varje år i balkonlådorna för luktärtor tycker inte om att växa i samma jord varje år! Dessutom är det så lite jord och då vill man ha en rotfri fin jord att låta dom växa i hela sommaren.

Så om ni har balkong. Odla luktärtor! Ni kommer aldrig att ångra er! Världens enklaste och om du plockar blommor så mycket du orkar så kommer ännu fler! Bra kombination eller hur!?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.