Dagens besök på hudklinik och hur det blev.


I dag på förmiddagen var jag på hudkliniken och det visade sig mycket riktigt vara förändringar i huden som är skadad av solning för många år sedan. Något som tydligen kallas för Aktinisk keratos. Det kan utvecklas till hudförändringar som inte är så godartade. Det är tydligen speciellt farligt att få det på örsnibbar och läppar p g a lymfkörtlar.

Läkaren gjorde därför frysbehandling med flytande kväve på flera ställen på näsan där jag har dessa fläckar. Det brände som tusan så att till och med ögonen tårades.

Läkaren lade sedan på kortison, och plåstrade om mig. Det kommer nu bli brännblåsor och huden svider fortfarande flera timmar efter behandlingen. Det kommer troligen också att svullna men det är inte farligt utan kommer gå över.

Dag 2-3 så kommer det eventuellt en sårskorpa som jag skall låta sitta till den faller av och såret skall läka på ca 1-2 veckor. Jag får absolut inte sminka mig. Kul att jag skall till jobbet i morgon då!

Tanken är att kroppen skall hjälpa huden att repareras.

Tänk vilken tur att jag ringde. Kände mig lite fånig för dessa fläckarna men tänk så rätt min magkänsla ändå var! Så med det vill jag säga till er som får en eller flera fläckar i ansiktet eller någon annanstans. Kolla upp det!

Så nu sitter jag med en helt omplåstrad näsa som jag skall ta bort i kväll och sedan skall det tydligen bli brännblåsor.

Känner mig glad trots allt, att jag äntligen tog tag i detta! Nu behöver jag inte fundera över detta mer hoppas jag i alla fall!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.