Dags att börja så!


Nu när januari börjar lida mot sitt slut så är det dags att börja så det man planerar att man vill ha i sina land och rabatter.

Jag brukar börja så det mesta den sista veckan i januari och den första i februari.

Jag har nu samlat ihop ett antal mjölkpaket som jag gjort liggande krukor av och tänkt så kryddor, rädisor och salladssorter. Jag har även gjort om 10 mjölkpaket till stående krukor där jag bland annat skall så ett antal tomatplantor.

Så här brukar det se ut när jag använder mjölkpaket och det är dags att plantera ut i mars/april med dubbla fiberdukar så klart!

I år funderar jag på att så gurkor direkt i en självvattnande balkonkruka för att slippa flytta plantorna sedan och se hur det fungerar! Jag sår alltid gurkor och det är så himla roligt och de växer så det knakar!

Sedan skall jag så total 80 stycken njurvinda- och silvernjurvinda! En av mina favoriterväxter till alla krukor och runt hela muren på framsidan av min tomt. Om jag skulle köpa alla i butik istället för att dra upp plantorna själv så skulle det bli en förmögenhet. Men det är inte det som är den största motiveringen utan det är känslan av att dra upp sin egna plantor som är så tillfredsställande.

Så här ser silvernjurvinda ut med dom första två karaktärsbladen.

Jag har också tänkt att testa att dra upp plantor som får stå under växtljus som jag inhandlade i helgen, och det har jag tänkt göra med några av blommorna jag skall dra upp! Men först skall dom sås och få gro som vanligt. Jag tror de flesta odlare kommer till det ögonblicket, när man tidigare inte tror att ljus kan tillföra särskilt mycket men sedan odlar man i ganska stor skala så det blir kul att testa och jag vet att det kommer bli bättre, men har ingen aning om HUR MYCKET bättre! Spännande!

Plantorna kommer bli knubbigare och det kanske slutar med att jag har allting under belysning! 🙂

Tänk att det är inte långt kvar nu till våren. Det är det som jag hävdar är så fantastiskt med odling, att säsongen börjar så mycket tidigare och man får vara med när plantorna börjar titta upp. Det gör vem som helst glad! Man får njuta av våren en längre tid och årstiderna blir så mycket tydligare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.