11 tips att göra om man vill gå ner i vikt 4 kommentarer


 1. Drick vatten, och drick vatten utan kolsyra. Bestäm dig för att din enda dryck är vatten. Förutom kaffe eller te, men dricker du en koppa kaffe eller te så skall den ersättas med en kopp vatten.
 2. Ta bort allt godis
 3. Låt varje måltid bestå av minst hälften grönsaker
 4. Se till att hålla ett jämt blodsocker genom att äta minst 5-6 mål om dagen
 5. Skriv upp ALLT du stoppar i munnen
 6. Se till att bara äta kolhydrater vid en enda måltid om dagen
 7. Ta aldrig om. Det är 1 noggrant avvägd portion som gäller
 8. Se till att röra på dig. Ta trapporna i stället för hissen.
 9. Ta med dig mellanmål
 10. Säg alltid NEJ om du blir bjuden på något du inte planerat in.
 11. Om du planerar att äta något som inte ingår i planen, se till att göra av med kalorierna i förväg, tänk ALDRIG att det gör jag sen/ imorgon etc. Det är dömt att misslyckas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “11 tips att göra om man vill gå ner i vikt

 • pretty Inläggsförfattare

  Hej Anna,
  Roligt att du kommenterar på min blogg! 🙂
  NÄr jag rekommenderar att man skall äta 5-6 ggr om dagen så är väl inte det alls ett tecken på en ätstörning? Inte heller att äta hälften grönsaker, vet inte varför det skulle vara sammankopplat med en ätstörning? Vet inte riktigt vad du läser in i det jag skrivit, det låter som du har en uppfattning om mig av annat slag! 🙂 Det handlar inte om att banta så jag föreslår att du läser om det 11 punkterna igen!
  Intressant att du säger att det är ett gammaldags sätt, det är faktiskt precis tvärtom 🙂
  Hoppas du får en trevlig kväll!
  //Berith

 • pretty Inläggsförfattare

  Agneta,
  Jo om du t e x vet att ni planerar att gå ut och äta middag, och du är medveten om att det kommer göra att du äter något som kanske inte står i planen. Då besämmer du dig för att se till att ta en 30-60 minuters promenad på dagen någon gång innan detta tillfälle så att du vet att du gjort av med mer kalorier än du stoppar i dig. För det är det som allt handlar om, att inte stoppa i sig mer kalorier än man gjort av med.
  Ofta tänker man att ”jag tar en kaka” eller vad det kan vara och så går jag och tränar i kväll…och så blev det aldrig av. Det är det jag menar.
  //Berith

 • Matti

  För mig förefaller inte detta vara ett sunt och naturligt förhållande till mat. Att t ex skriva upp allt man stoppar i munnen och alltid tacka nej om man blir bjuden på något, det låter väldigt väldigt speciellt.

  • pretty Inläggsförfattare

   Matti,
   Tack för din kommentar!
   Jag menar om man under en begränsad period vill gå ner några kilo i vikt. Inte skriver jag någonstans att man alltid skall äta så här utan rubriken är ”11 tips om du vill gå ner i vikt”. Under en sådan begränsad period så blir man väldigt medveten om att man faktiskt äter saker man inte har tänkt på att man fått i sig!
   Vet inte var du läser in att det inte skulle vara sunt, om du inte läser in något mellan raderna förstås som faktiskt inte står där! 🙂 🙂
   Ha en superfin forsättning på din lördag!
   //Berirh