Egensådda Luktärtor och minipetunia i balkonglådor!


I onsdag när jag var ledig så passade jag på att plantera ut mina plantor i alla balkonglådor jag har. I år blev det somo vanligt luktärtor men med minipetunia i mellan. Jag har lite speciella balkonglådor där Stefan har tillverkat klätterstöd för luktärtorna till mig. Dom sitter över balkonglådorna för att jag skall kunna odla mina favoritblommor hela sommaren, nämligen luktärtor. Sedan blir det minipetunia mellan alla balkonglådor.

Minipetunia från egna frön

Det ser lite torftigt ut så här tidigt på säsgonen, men bara om några veckor kommer det ser annorlunda ut.

Varje år brukar jag även sätta blommor mellan varje balkonglåda och i år hade jag drivit upp minipetunia i gult, vitt och rosa! Det blev verkligen jättefint och jag kan bara tänka mig hur vackert det kommer bli när allting har växt till sig med luktärtor i alla färger och sedan dessa fina petunior i mellan.

Så här vackra blev de petuniorina som jag drev upp med egna frön! Jag samlade frön sent på hösten. Jag har fortfarande massor av frön kvar! Jag blir verkligen glad av att se alla dessa vackra blommor!

Klätterstöden till luktärtorna har Stefan tillverkat åt mig. Om ni vill veta hur Stefan har gjort klätterstöden så hittar ni det inlägget HÄR.

Nu gäller det bara att vänta och ha tålamod till alla luktärtor börjar växa ordentligt. I år har jag även prövat en luktärt som jag satt på några ställen som bara är 40 cm hög. Skall bli roligt att se hur det blir!

Jag har även sått en perenn luktärt som heter Rosenvial. Den har jag bland annat satt i ett torn vid mitt rabarberland. Roligt med lite blomsterfägring på flera ställen och även i grönsakslanden.

Det blir så klart många lådor att sätta blommor i men om man drar upp blommorna frånn frön, och dessutom har samlat frön själv så kostar det i princip ingenting mer än tid, näring, vatten och tålamod!

Det är en sådan härlig tillfredsställelse att dra upp egna plantor. Oavsett det så älskar jag att åka till Handelsträdgårdar och titta och handla. Nu för tiden ser jag möjligheten att ta egna frön på de lite mer ovanliga blommorna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.