DIY – Klätterstöd till balkonglådor! 3 kommentarer


Nu är det den tiden på året när man börjar göra fint i trädgård och krukor, vilket också innefattar balkonglådor. Själv har jag balkonglådor längs det lägre staketet på hela min terrass.

Jag planterade mina blommor i helgen men i detta inlägget tänkte jag visa er hur enkelt det är att göra klätterstöd på ett enkelt sätt och som sitter kvar stadigt även när det blåser ute och inte riskerar att skada blommorna.

Man köper helt enkelt nät på t e x en bygghandel. För att kunna göra en snygg böj på nätet så och köper ett avloppsrör som man använder för att böja nätet på ett perfekt sätt

Nätet är ett sådant man använder när man gjuter ett golv med flytspackel. Sedan klipper man sönder näten i exakta bitar för att sedan med hjälp av ett plaströr böja dom in till perfektion. Näten kostade ungefär 75 kr/styck och röret 41 kr! 🙂 🙂

Spänn fast röret på en bräda och lägg nätet närmast röret och sedan en bräda och sedan en twing. Då har du fixerat mitten av nätet och vet att det inte flyttar på sig.

Sedan sätter man fast dom på utsidan genom att klämma fast dom.  Så nu har jag världens coolaste växtstöd! Jag är så himla glad och nöjd. Döm själva! Denna bilden är från förra året när det hunnit bli lite grönare och innan vi byggde orangeriet så ni ser att där är det bara ett golv just nu!

Alla blommor i balkonglådorna är odlade av mig från frö.

I dag ser det ut så här! Ni ser ena hörnet på vårt vackra orangeri här!

Hoppas ni får en underbar tisdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “DIY – Klätterstöd till balkonglådor!