Luktärtor på flera ställen!


Som jag sagt tidigare så har jag en förkärlek för just luktärtor och jag har flera ställen med luktärtor i krukor, i balkonglådor och lite varstans.

Jag har satt luktärtor i balkonglådor längs hela terrassen med specialgjorda klätterstöd som Stefan fixat åt mig. Inlägg om hur man gör det hittar ni HÄR. Sedan har jag krukor med klätterställningar både i min köksträdgård men även på framsidanav huset. På framsidan av mitt hus är det inte lika mycket sol, vilket gör att dom inte har den ultimata tillväxtfaktorn här, men jag älskar det vackra ljuset som blir där inte solen ligger på med full kraft. Det innebär också att luktärtorna inte blir lika kraftiga i växten och att dom inte heller växter lika fort, men nu har dom äntligen nått upp till den franska liljan!

Så här ser mina planteringar ut på framsidan just nu! Min buxbom har växt till sig och verkar trivas bra här! Även alla njurvindorna tycker om läget här, och det roligaste av allt är att mina jättedaggkåpa verkar trivas och det är vinstlott nummer ett kan jag säga. Så mycket ogräs jag rensat framför muren har jag aldrig rensat på något stället och om jag hittat något som trivs där, jag då är det faktist 20 poäng till mig, ”men man skall inte ropa HEJ förrän man är över bäcken” som det heter….för det är väl först nästa säsgon jag vet om det verkligen bitit! 🙂 Om det inte gör det så kommer jag gräva ut och göra om samma sak med just jättedaggkåpa!

Luktärtorna på min stora terrass är helt fantastiska. Det var när jag funderade på vad jag ville ha på terrassen och det första som dök upp var luktärtor. Lite svårt eftersom dom vill klättra men Stefan gjorde klätterstöd och så var det fixat! 🙂

Sedan har jag även i min lilla köksträdgård, bygget en kruka av överblivna markstenar och satt luktärtor i och Stefan har gjort ett klätterstöd av armeringsjärn!

Om en vecka har dom nått upp till toppen för detta är en ganska hög klätterställning!

Där fick ni se en annan sida av min lilla köksträdgård. Det är så roligt att hitta på nya saker för man blir aldrig riktigt färdigt och det är det som är charmen. Just nu är alla mina vackar fjärilsbuddlejor på väg att slå ut runt hela orangeriet och då kommer alla vackra fjärilar i massor! 🙂

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.