Världens godaste och enklaste fröknäcke i alla kategorier! 2 kommentarer


Du måste prova att göra detta fröknäcke! Detta är mitt recept på fröknäcke som jag har justerat genom åren och det är det absolut bästa. Fröknäcket blir perfekt och dom som får smaka vill alltid samma sak! Ge mig receptet på ditt fröknäcke! Det är ett väldigt bra betyg tycker jag. Jag äter fröknäcke till både mellanmål, frukost och även när man är sugen på något men vill äta något nyttigt!

Recept Fröknäcke, 3 plåtar 

2,5 dl pumpakärnor

2,5 dl solrosfrön

2 dl sesamfrön

4 dl durum vetemjöl

1 dl rapsolja

4 dl hett vatten (hett kranvatten går utmärkt)

Havssalt efter smak

Så här gör du världens godaste fröknäcke

Mät först upp alla olika sorters fröer i en bunke. Blanda sedan ner durumvete. Blanda de torra ingredienserna väl. Mät upp vatten och olja och rör ihop till en jämn smet. Dela degen i tre delar och stjälp upp varje del på varsitt bakplåtspapper. Ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg ovanpå degen och tryck/kavla ut degen så den täcker pappret.

Så här ser degen ut när den är klar

Själv tycker jag att det är lättast att använda kaveln att trycka ut degen och sedan använda händerna för att trycka ut resten i hörnen genom att trycka ovanpå det bakplåtspapper man lagt ovanpå degen.

Skåra fröknäcket så det ser ut som ett proffs gjort det

Jag tar sedan en kniv och skårar alla bröd. Sedan strör jag havssalt som jag trycker till lätt med handen så det skall fastna och inte skall trilla av när bröden är färdiga.

Här nedan ser ni bilder på hur jag gör. Först delar jag degen i tre lika stora delar.

Dela degen i tre lika stora delar och lägg på varsitt bakplåtspapper

Jag lägger sedan ett bakplåtspapper ovanpå degen och trycker till degen lite lätt.

Jag använder en kavel och trycker ut degen i stället för att kavla.

På slutet använder jag handen och trycker lätt på degen för att få ut degen i hörnen ordentligt. Sedan drar jag av det översta bakplåtspappret.

Jag skårar bröden med en kniv i lagom stora bitar. Jag brukar göra 16 bitar per plåt!

Sedan strör jag flingsalt som jag trycker till lätt med handen för att det skall fastna ordentligt. Sedan är det bara att sätta in fröknäcket ugnen.

Varmluftsugn eller vanlig ugn

Sätt i alla tre plåtarna samtidigt i varmluftsung på 135 grader i ca 70 minuter. Jag alternerar sedan plåtarna med 20 minuters mellanrum. Om du inte har en varmluftsugn så går det lika bra med en vanlig ugn i 150 grader i 60 minuter. Lägg sedan upp fröknäcket på galler och låt det svalna. Eftersom du skårat knäcket är det enkelt att bryta i bitar. Glömmer du att skåra är det bara att bryta isär det i lagom stora bitar.

Jag förvarar mina fröknäcke i en glasburk som jag köpt på IKEA på köksbänken. Perfekt när du är hungrig och middagen inte är klar, som frukost eller mellanmål.

Bara att bryta isär fröknäcket om du sårat det direkt när det kommer ur ugnen! Det blir perfekta skivor som kan imponera på vem som helst, men framför allt smakar dom gudomligt!!

Världens godaste fröknäcke alla kategorier

Du måste testa detta recept,och om du bjuder på det så kommer jag lova att alla ber dig om receptet!

Önskar er en härlig fortsatt dag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Världens godaste och enklaste fröknäcke i alla kategorier!