Från otillgänglig mark till köksträdgård och drömmen om ett växthus – Del 2 2 kommentarer


Detta är en liten serie av inlägg om hur vår lilla köksträdgård och växthus kom till. Ni kan läsa DEL 1 -HÄR.

Stefan gjorde konstruktionsritningar till grunden och började bygga ett isolerat golv. Det har nu varit färdigt en tid och övertäckt med plast och presenning för att inte ta in vatten! I väntan på leverans av delar till vårt orangeri/ växthus!

Han byggde golvet efter den tidpunkt när vi bestämt exakt vilket växthus vi skulle ha. Efter moget övervägande så blev det ett växthus tillverkat i limträ med limträbjälkar. Allt för att säkerställa att det står säkert i en storm eftersom vi bor på en höjd där det blåser lite mer än annars när det är dåligt väder. Dessutom var det viktigt för oss att det inte regnar eller blåser in i delade takfönster som det är på väldigt många växthus idag.

Vi bygger på berg och ojämn mark så detta är ett sätt för oss att utnyttja den mark vi har på ett optimalt sätt, och drömmen om att kunna odla lite mer kommer allt närmare. Golvet byggdes exakt efter de mått som växthuset skall vara.

Allting är specialanpassat och byggs för att kunna isolera en plintgrund. Som ni ser på bilden finns här ännu bara 4 stycken pallkragar som är 3 kragar höga. Detta för att jag skall kunna plantera precis vad jag vill i dom så att dom har tillräckligt djup.

Därefter isolerades vi med frigolit.

Ett ramverk gjordes så att den dagen vi vill byta golv i vårt orangeri så skall det gå att göra utan att för den delen behöva flytta hela huset! 🙂 Man måste tänka till innan! 🙂 Så här vackert blev golvet som nu skall täckas över så det inte regnar in.

Undertiden har vi fortsatt vårt gemensamma projekt att gör en liten köksträdgård. Det är så himla roligt för vi kommer på nya ideér nästan varje dag! Man går där och tänker och funderar. Ritar leter på nätet och plötsligt så vet man vad man vill!

I del 3 får ni ta del lite mer av hur vi gjort i vår köksträdgård. Det började med några pallkragar och idag är det en söt liten köksträdgård med plats för grönsaker. Men vi har också byggt planteringslådor runt växthuset. Snart kommer DEL 3.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Från otillgänglig mark till köksträdgård och drömmen om ett växthus – Del 2