Inredning för växthus och orangeri!


I går var jag på en liten ispirationstur för att insupa lite fler idéer till mitt kommande orangeri/växthus! Vi har valt ett hus som är helt tätt och stormsäkert d v s det har inga delade rutor och skall kunna motstå en storm. Här uppe där jag bor blåser det mycket och det är delvis därför jag vill ha ett sådant hus.

Dels kan jag använda det till min favoritsyssla, att driva upp plantor och odla, och jag kommer de kommande åren försöka att bli sjävförsörjande på grönsaker i möjligaste mån, jag inser att det finns en begränsning i min yta men det är också en rolig utmaning. Jag gillar utmaningar! Gärna en där andra tror att det är omöjligt, då blir det ännu roligare i mina ögon!

Jag har några favoritställen och här kommer lite bilder från dessa! Växtstöd och trälådor i oändlighet, och detta var bara en av många hörnor. Jag och Stefan pratade om att köpa en liten svets så han kan göra de växtstöd som jag vill ha och inte bara det som erbjuds i alla affärer! 🙂

Mycket härliga korgar. Jag tänker mig kanske något träd i växthuset som kan få stå i en vacker korg!

Vackra stolar och bord, dock tänker jag mig bara två fåtöljer just nu i mitt orangeri/ växthus och ett sådant här bord med sköna stolar det kommmer eventuellt få plats på ett annat ställe framöver! Vi får se. Dit är det ännu långt!

Älskar dessa bord. Hade passat bra i växthuset och fyllt en funktion samtidigt som dom är vackra!

Ännu en härlig hörna och möblering!

Detta tycker jag mycket om…

Dukningen är vacker…är väldigt förtjust i de aluminiumbrickorna som underlätt till tallriken! Den idén kommer jag att stjäla!

Vackra lyktor på hög fot! Har sällan sett något så vackert. Får se om dom passar in, man får inte plats med hur mycket som helst på 13,5 kvadratmeter. Det är nämligen storleken på mitt orangeri/ växthus!

Underbara detaljer!

Här är återigen aluminiumbrickan under tallriken. Underbart och snyggt med kontrasterna till det vita! I dukning är allt tillåtet även om det inte skall användas för själva maten, som här ett granatäpple!

Mer vackra korgar som är plastade på insidan, det fanns även korgar som hade en plastkruka på insidan. Praktiskt och vackert, perfekt kombination!

Underbara vattenkannor som ser ut som en kaffekanna fanns i en mängd olika färger och med ett praktiskt handtag för att bära den full med vatten!

Vackra burar i rost att ha vackra blommor inuti!

Det var en del av alla foton jag tog på min egen lilla inspirationstur! I dag har vi varit och tittat på en fantastisk designad trädgård av den brittiska trädgårdsförfattaren och fotografen Susie White. Det kommer mer om det lite senare!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *