Jag hade blivit en fantastisk hushållerska!


Jag vet inte vad det är med mig men jag älskar att hålla på att laga mat och fixa kakor. Jag älskar att ha kakor i frysen och vara förberedd, och jag gillar att göra massor samtidigt! Redan som barn gjorde jag det när mamma jobbade kväll. Då bakade jag så många kakor och bullar jag kunde. Sedan fyllde jag köksbordet med kanske 4-5 sockerkakor, bullar, småkakor, rulltårtor med smörkräm och rulltårtor med hallonsylt och långpannekakor och hon blev alltid så himla glad!

När jag växte upp så fikade vi alltid klockan 11:00 och klockan 15:00 på helgerna eller när vi var lediga! Därför gillar jag att ha saker färdiga och jag sätter en stolthet i att fixa allting själv för att jag tycker det är så himla roligt. Jag älskar också om jag kan hushålla med resurser så jag köper alltid ”bakgrejer” på Gekås i Ullared och köper alltid på mig så jag har för ca 1 kvartal för det är ungefär så ofta jag åker dit!

Vet inte varför men jag tycker att det är roligt att göra mycket, frysa in och förbereda portioiner! 🙂

Så idag köpte jag massor av köttfärs och gjorde först en hel gryta med pannbiff med lök men även Italienska köttbullar med soltorkade tomater och hemmaodlad basilika! Dessa skall jag sedan avnjuta tillsammans med mina bryt- och vaxbönor som jag har massor av i trädgården!

Medans jag vätade på att fixa klart middagen för Stefan som jobbar på mina odlingslådor runt växthuset så passade jag på att göra en mumsmums. Den är enligt ett hemligt familjerecept och det gör att den alltid blir så fantastiskt saftig och god!

Stefan han har jobbat på mina odlingslådor som sedan skall isolerat med en speciell matta eftersom dom är tillverkade i tryckt virke, om nu någon undrade. Vi kommer använda samma typ av matta som man har när man dränerar fasaden och lägger ner en matta för att inte fukten skall komma in i grunden. Kommer bli superbra! Kommer dessuom att skydda trät på ett bra sätt. Här kommer en liten ”sneak peak”, men ni skall så klart få se mer när det är klart!

Det blir till och med ännu bättre än jag tänkt mig! 🙂

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *