Lycklig över mina odlingar!


Varje morgon jag går upp så börjar jag alltid med att gå en liten runda bland alla mina plantor. Jag har några stycken vid det här laget, närmare bestämt så där en 500 stycken. Är så himla nöjd med att jag för första gången köpt belysning och prövat, har funderat i några år. Jag tror att det tar några år av odling innan man känner att man vill investera i det för det kostar trots allt en del. Innan har jag inte odlat så här tidigt utan mest dirket i landen. Nu har jag har startat med en lysrörsbelysning och det har visat sig bli så enormt stor skillnad.

Jag har tomatplantor som i jämförelse med tidigare år blivit så kraftiga och fina bara genom att jag tillfört belysning. Jag har belysningen på mellan 06:00-22:00, och sedan släcker jag över natten så att plantorna skall få vila lite!

Jag kommer investera i ytterligare 2 belysningsarmaturer till nästa säsong och jag kommer säkert införsaffa dom redan nu för att driva upp små plantor. Jag har ett perfekt ställe på övervåningen att ha dom och jag kan dessutom på ett otroligt enkelt sätt höja och sänka belysningen utefter att plantorna växer på höjden som jag införskaffade samtidigt.

I år satte jag för första gången också frö av hänglobelia. Så roligt och så himla fina plantor. Det är något visst med plantor. Satte även lite andra plantor som jag annars tänkt köpa och en fröpåse kostar en bråkdel.

Har även satt mina favoriter lövkoja och har 30 plantor. Har även satt krusig petunia i lila och rosa och jag har ca 10 plantor av varje färg. Sedan har jag mina absoluta favoriter som är njurvida, jag har både silver och grön och har ca 40 plantor av varje sort! 🙂 Sedan har jag ett 10-tal rosenskära som strax börjar bli dax att toppa för att dom skall bli buskigare och finare.

Sedan har jag förstå alla grönsaker som jag använt min växtbelysning för att driva upp och tanken är att jag skall använda den för att driva upp kryddor året om. En lyx jag vill unna mig då jag ofta köper krukodlade kryddor från grönsaksdisken men nu finns det snart ingen anledning längre, och min stora favorit basilka har jag hittat det perfekta sättet att driva upp genom hydroponisk odling!

Har även satt kronärtskockor, förra gången åt sniglarna upp dom men i år har jag en ny plan. Sedan har jag självklart tagit nya jordgubbsplantor på dom befintliga plantorna så nu skall jag utöka mitt lilla mini-jordgubbsland.

En plan jag har är att även göra ett litet hallonland. Älskar hallon i min smoothie och varför inte odla egna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.