Nytt persikoträd!


I går blev det en liten tur till en av alla fina handelsträdgårdar och inköp av ytterligare ett persikoträd! Så nu har jag två olika sorter, en som heter Frost och en som heter Riga. Båda skall vara hyffsat resistenta mot krussjukan och framför allt klara lite kallare klimat som vi har här i Sverige.

Om den trots allt får krussjuka så skall man genast ta bort samtliga blad som verkar vara drabbade, för det kommer ut nya blad där senare. Det enda man skall veta är att om man måste ta bort blad hela tiden så försvagar man med tiden plantan!

Redan nu finns det persikor på träden jag har men vi får väl se om det verkligen blir något av dom, men jag hoppas så klart att jag skall få smaka min alldeles egenodlade persika för första gången i mitt liv. Nu skall det nya trädet få stå på utsidan i några dagar innan jag sätter in den i mitt orangeri! 🙂

Mina druvor däremot har redan massor av druvklasar (eller blommor som ser ut som druvklasar) redan och jag ser särskilt fram emot detta. Jag har satt både gröna och röda druvor i orangeriet för att ha båda sorter. Det verkar som om dom verkligen trivs! Skall bli väldigt spännande jag har nämligen aldrig tidigare odlat vindruvor så det blir en ny erfarenhet som jag ser mycket fram emot!

Min

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.