Platser att sitta i trädgården!


Att skapa olika sittplatser i sin egen trädgård är ett sätt att njuta av olika delar av trädgården. Jag försöker alltid addera nya sittplatser på olika ställen. På sommaren har man verkligen användning av det under olika tider på dagen och beroende på väder! Så det blir dagens tips att planera platser att sitta i trädgården vid olika tider på dagen som bjuder både skugga och sol.

Det här är en av mina favoritplatser både tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen!

Platser att sitta i trädgården

Hur skönt är det inte att ta en kopp kaffe i skuggan en riktigt varm dag! Att då sitta bland vackra krukor och beundra blommorna och kanske vattna lite om det behövs!

Orangeriet är som sommar!

Orangeriet är en plats som är fantstisk när det är blåsigt och lite kallt ute. Eller att äta middag en sen sommar kväll eller vilken del av året som helst. Att sitta där mitt i naturen med glas runt omkring sig är en fantastisk upplevelse! Hit kommer sommaren redan i mars! Helt fantastiskt! Så i dag när det blåser ordentligt så sätter jag mig i orangeriet och det känns plötsligt som sommar! Men även vintertid så äter vi middagar här!

Orangeriet ändrar skepnad lite efter säsong! Ett ställe vi båda älskar och som vi är rörande överens om att det är en av de bästa saker vi gjort!

Nu skall jag planera för nya sådana sittplatser på framsidan. En sak vi har gjort är att vi har byggt en bänk mellan blomlådorna på framsidan. Jag skall också köpa en bänk som skall står under pergolan! Det kommer bli mysiga platser. Vi har redan invigt bänken med fika några gånger när vi arbetat på framsidan. Jag har redan bestämt att sy kuddar till bänken och jag vet exakt vad jag skall ha för tyg!

I dag har vi planterat två Klot-Avenbok

På vår nya härliga terrass med nymålade räcken skall jag köpa två loungestolar i svart! Dom jag spanat in kommer från Hay Palissade.

Loungstolar från Hay Palissade

Där skall vi sitta på sommarkvällar och sippa på var sitt glas champagne. Det är min plan! Nu väntar vi bara på grönskan! Att mina nya träd skall slå ut sina vackra blad och man känner att vi går emot rätt tid. Tänk vad härligt det är att längta!!! I morgon är det fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.