Plocka fröer


Måste återkomma till detta för jag tycker det är så roligt. I går kunde jag inte stoppa mig själv från att samla ännu fler fröer från alla mina blommor! Så roligt att samla frö från egna blommor.

Nu har jag även tagit frö i från några blommor som jag köpt med lite annorlunda färgsättning av t e x petunior. Jag hoppas verkligen jag kommer lyckas. Det värsta som kan hända är att de inte blir bra och jag får köpa nya till våren!

Jag gillar nämligen att blanda perenner med 1-åriga blommor. Blandningen blir så bra och då kan jag välja blommor som blommar hela säsongen. Om jag dessutom kan dra upp blommor från egna frön så har jag dessutom sparat åtskilliga hundralappar/tusenlappar, men det roligaste är ändå själva känslan och nöjet av att driva upp dom själv!

Frön från Silvernjurvidan har jag säkert samlat ihop i alla fall hundra frö. Jag brukar sätta mellan 40-60 plantor. Tidigare köpte jag dom varje år och jag har alltid tyckt att dom var så dyra mellan 49-69 kr. Nu när jag driver upp dom själv kan jag unna mig att ha dom i överflöd! När jag köpte plantor så blev det kanske 10-15 stycken. Nu kan jag som sagt ha dom i överflöd och dom är så vackra!

Så i dag blev det en mängd petunior, mini-petunior, nurvinda, silvernjurvinda mm. En annan sak jag prövar för första gången är att ta in två plantor av silvernjurvinda för att se om moderplantan kan bidraga med fina plantor till våren! Enligt devisen att om man inte provar så vet man inte svaret!

Nu skall vi åka och at en fika på ett av våra favoritstället! För att vi helt enkelt är vädra det!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.