Söndag och nu växtbelysning! 2 kommentarer


I fredags monterade Stefan en nu växtbelysning även till köket och vår hydroponiska odling. Det blev så himla fint! Vi lät både de rosa lamporna som egentligen är vasar som vi gjort lampor av som ni hittar HÄR hänga kvar och så satte vi upp 4 stycken lampor som är reglerbara i höjd när vår nyplanterade hydroponiska växter blir högre!

Visst blev det fint! Jag är supernöjd och så är även de små plantorna som är på väg upp!

Lite justeringar och tillägga då och då skapar den fina odlingen man vill ha! Nu skall bara plantorna upp igen!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Söndag och nu växtbelysning!

 • Genny

  Hej ! Jag har läst alla dina steg hur du bygger din egna hydroponiska odlingslåda och har köpt in lådan från IKEA o korgar samt pluggar från granngården. Men nu till min fråga. Jag är helt ny på detta och funderar på höjden på vattnet. Jag antar att vattnet ska nudda korgen med pluggen där man sår fröt?
  Men med dessa lådor så finns det ett hål på sidan och om korgarna ska nudda vattnet så känns de som vattnet kommer åka ut genom hålet? Är du med på vad jag tänker?
  Hoppas du hinner svara på min fråga 🙂
  Tack för bra och intressant blogg! 🙂
  Hälsningar Gennt

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Gennt,
   Förlåt mitt sena svar! Vad roligt att höra att du skall börja odla och att du följt mina råd.
   Det går utmärkt än då för när du börjar odla så skall vattnet precis som du skriver nudda korgen, och det kan det göra utan att det läcker ut. Sedan när rötterna växer ner så behöver du inte ha så hög vatten nivå längre.
   Jag har dock köpt en slangenomföring i standardmått som passar just det hålet, om du ändå vill sätta igen det och genom det har jag dragit en slang till en liten pump för att syresätta vattenet med med en syresten (en sådan man har i ett akvaritum) men man behöver inte detta men då blir det ännu bättre. Detta kan var steg 2!
   Låt mig veta om du har några fler frågor!
   Ha en superfin fredag!!!
   //Berith