Tillvekra krukor för återvinning och återbruk!


Ni som vill börja odla men tycker att krukor är ovanligt dyrt så har jag världens bästa förslag.

Nästan alla familjer dricker mjölk/ juice av något slag och just dessa förpackningar går utmärkt att odla i. Jag sparar därför, och diskar den här typen av förpackningar vid den här tiden på året. Då kan jag sedan själv avgöra hur många jag vill ha.

Jag gör mjölkpaketen i lite olika format beroende på vad jag skall odla. Vissa gör jag hål på sidan och viker in kanterna för stadga och fyller med jord och odlar sallad, kryddor, rädisor och en del blommor.

Så här gör jag för att det skall få stadga och jag klipper inte precis i kanten utan låter en liten bit vara kvar, vilket också ger stadga när man väl fyller med jord och planterar! I dom här brukar jag odla de första rädisorna till exempel. Mums!

Andra förpackningar gör jag hål i toppen så att krukan blir djup och dom använder jag till plantor som t e x tomater som har ett djupare rotsystem och på så sätt behöver jag inte köpa massa stora djupa krukor bara för att jag behöver plantera om tomatplanterna!

Jag gör hål i botten med ett borr. Så det blir snyggt och åsamkar så liten skada om möjligt på det inplastade materialet. Det håller perfekt en säsong fram till det är dags att plantera dom i trädgården!

Det får bli dagens lilla tips. Det är dags att börja samla nu!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.