Trädgården runt mitt orangeri och syrenbuddleja fjärilarnas största favorit! 1 kommentar


I går kväll tog jag lite bilder runt mitt orangeri. Jag är helt förälskad i den Syrenbuddlejan som jag planterat runt orangeriet i dom lådor vi byggt! Syrenbuddleja kallas också fjärilsbuske.

Orangeriet är nämligen byggt på en bergsknalle vilket gjorde att det fanns utrymme att bygga lådor runt om för att plantera blommor.

Självklart hade jag min lilla följeslagare med mig i trädgården alltid redo att vara med på bild. Är man fotomodell så är man. Min egen lilla trädgårdsmästare!

Han vill självklart vara med på allt, och luktar och kollar vad jag gör. Han har även en egen vattenkanna där han vet att han får dricka vattnet. Så jag fyller hela tiden på med kallt vatten och han går dit och dricker. Så himla gullig! Om den är tom så tittar han storögt på mig och jag fyller då självklart på den!

Jag tycker själv att det blev så underbart med fjärilsbuskarna runt orangeriet. Vi åkte ända ner till Varberg för att köpa dessa buskarna hos Träslövs Trädgård hade så fina exemplar i exakt rätt färg!

Det enda som jag nu håller på att fundera på är att komplettera med lite lägre växter. Som det är i dag har jag satt smultron och dom trivs jättebra och är stora som jordgubbar men jag tycker det är lite synd att inte addera mer skönhet i form av blommor! En trädgård blir som ni vet aldrig färdigt utan är ett ständigt projekt!

Bakom Syrenbuddlejan växer stockrosor i vitt, gult och rosa. Detta är stockrosor som jag dragit upp från frön och dom är så vackra där bakom! Har aldrig tidigare fått så höga stockrosor, verkligen vackra!

Syrenbuddleja kallas även fjärilsbuske just därför att fjärilarna älskar den så mycket. Den kan även vara lite svår att få att övervintra och växer frodigt nere i Skåne men här uppe kan det vara svårare att få den att klara sig. Eftersom jag har satt den på ett ställe där den är skyddad så har den övervintrat åtminstoen två vintrar och jag hoppas den klarar sig i många år.

Det finns en liten vovve i detta hushållet som älskar att sitta och titta på fjärilarna och oftast studerar han dom från insidan av orangeriet men med dagens värme så har Fonzen inte satt sin fot i orangeriet!

Det var lite bilder från utsidan på mitt orangeri!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Trädgården runt mitt orangeri och syrenbuddleja fjärilarnas största favorit!