När man måste motivera sig själv till träning. Hur gör man? 2 kommentarer


Nu när det har varit så varmt i några dagar så att man knappt har kunnat röra på sig så kan det vara svårt att hitta motivationen till träning. Träningen måste bli av oavsett vad det är för väder. Det gäller i högsta grad även vid extrem värme likväl som vid kyla och regn. Hur kan man göra för att motivera sig själv?

Därför tror jag på en mer ”tvingande” princip. Precis som du går till jobbet varje dag, så måste du göra din träning. Inte resonerar du med dig själv OM du skall gå till jobbet eller ej, så varför göra det när det kommer till dig själv och din egen hälsa. Träning gynnar dessutom inte någon annan än just dig själv! Så tänk- eller känn inte efter så mycket, utan se till att just DU får till en rutin som du håller dig till oavsett väder, hur du mår eller vad du känner för! 🙂 Enkelt i grunden! Gör det bara!

Jag tror det handlar om att man måste bestämma sig! Trots att träning bara är av godo, och något man behöver göra om man i övrigt har ett stillasittande jobb så kan det var svårt i vissa perioder att motivera sig själv för de mer långsiktigt målen. Trots att detta innebär en betydande bättre hälsa.

Motivationen är med säkerhet olika för oss alla. För mig är en del av motivationen att jag kommer i mina kläder och känner mig snygg, men en annan del av motivationen är att hindra att dra på sig sjukdomar som är förknippade med stillasittande och brist på rörelse.

Jag vill inte bli stel och orörlig när jag kommer upp i ålder. Jag vill vara mitt sprudlande jag och genom att tvinga mig själv att komma iväg på träningen även dom dagarna jag inte känner för det, gör att jag mår bättre långsiktigt. Det är bara jag som kan göra något åt min egen hälsa. Prioritera dig själv. Prioritera träningen framför allt annat. Träna först och sedan kan man göra det där man vill!

Dessutom finns det ALDRIG ett enda tillfälle när jag TVINGAT mig ut att träna och ÅNGRAT mig efteråt! ÄR ni med 🙂 Tvärtom så känner jag mig stolt och glad och det bidrager ännu mer till mitt välmående.

Om man trots allt går upp några kilo. Misströsta inte utan ta tag i det. Det händer oss alla i perioder. Huvudsaken är att man tar tag i det

Jag tror att den största missuppfattningen bland dom som som har svårt att komma iväg på träning är att dom som tränar mycket tycker det är roligt att träna. Så är det inte. Det handlar om dicisplin! Så kom igen du också, det räcker med att promenera det är världens bästa motion. Promenera i 60 minuter det är 6-7 kilometer i rask takt om du gör det varje dag så skall du se hur snabbt resutlatet kommer! Du behöver inte göra burpees och andra övningar det räcker med hederlig promenad. 🙂

Hoppas jag nu peppat just DIG att ta tag i din träning!

Ha en underbar dag i solen!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “När man måste motivera sig själv till träning. Hur gör man?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Pia,
   Ja det är verkligen viktigt med rutinen. Många tror att dom som tränar alltid tycker det är kul och så är det ju inte utan man måste tvinga sig i bland för att man förstår hur bra det är långsiktigt! Just det där med årstider kan vara svårt så det gäller att inte göra några uppehåll! 🙂
   Ha en superfin dag!
   //Berith