Vad jag skall göra med mina persikor!


Jag har två stycken träd i mitt orangeri med nämare 600 stycken persikor på totalt. Jag vågar fortfarande inte riktigt tro att jag kommer få så mycket frukt. Många kommer säker falla av men jag fortsätter drömma om vad jag skall göra med alla mina persikor!

Förra året fick jag en persika på varje träd! Det var samma år jag köpte och planterade träden.

Både jag och Stefan var rörande överens om att det var de godaste två persikor vi ätit. Vi delade dem så vi skulle få smaka på båda sorterna.

I år när vi har massor så skall jag så klart äta massor! Att ha egna persikor är en dröm som jag haft ett tag och nu kanske den blir verklighet!

Jag har tänkt att konservera persikohalvor. Sådana som man kan köpa som konserverad frukt i affären. Vi åt ofta persikohalvor som dessert när jag var liten. Jag använder också ofta konserverade persikor när jag bakar och bara tänk tanken på att ha egna burkar med sådana gör mig lycklig. Då kan jag göra burkarna med exakt så många jag behöver och i rätt storlek!

Sedan har jag tänkt att frysa in persikor för att göra smoothie av. Jag minns en yoggi från min barndom som heter ”Peachmelba” så det drömmer jag också om.

Jag har också en dröm om att ha så mycket persikor så jag kan gör en persikopaj var och varannan dag som serveras med vaniljvisp! Kanske till och med ha i frysen att ta fram.

Så ser mina drömmar ut just nu! Det är nog bäst jag går ut i orangeriet och sköter om mina träd så att jag är söker på att dom mår bra!

Hoppas ni får en fin lördag. För egen del blir det en hel del fix med alla mina plantor. Nu skall dom bäras ut en stund för härdning.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.