Utbyggnaden och detaljer som tar tid men kanske inte syns


Arbetet med utbyggnaden fortskrider och det som nu väntar är att sätta upp skivor för att göra byggnaden väderbeständig. Innan det kan ske så har Stefan i dag monterat plåtar och rännor innan den skyddande tjärpappen på taken skall brännas fast.

Det händer saker hela tiden men kanske inte så synliga för ögat som när man reser väggarna på en byggnad i två våningar!

Det är viktigt att plåtar och stuprännor och annat är identiskt med huset så att det verkligen ser ut som en del av huset. Man kan antingen välja att göra något helt avvikande eller att göra det precis som huset, och vi har valt det senare.

Tanken är också att även panelen skall vara av cederträ precis som på huset och uppsatt på identiskt sätt. Viktigt då är att göra det på samma sätt och inte göra några skarvar utan säkerställa att bräderna är lika långa som höjden på det ställe den skall sättas upp.

Ceder är ett träslag som är väldigt hårt och som är helt underhållsfritt i ungefär 100 år! Under den tiden behöver man inte göra någonting och väder och vind säkerställer att det grånar med tiden. Väldigt vackert och det blir bara vackrare med åren.

Många strävar efter underhållsfritt och vad kan väl vara vackrare än ett träslag som står emot det mesta. Vi bor vid havet med salta vindar och ni kan föreställa er vad det hade gjort med ett målat trähus. Det hade förmodligen behövts målats om var 5-10 år, allt beroende på hur fint man vill ha det. Istället har vi ett vackert grånat hus som bara blir vackrare med åren!

Något att tänka på för er som skall bygga hus och välja material!

Önskar er en fin kväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.