Bunkra mat för isolering!


I tidningarna läser man just nu om att alla börjar bunkra mat av rädsla för coronavirus och isolering! Hur gör ni själva?

Jag har nog alltid haft en samlares inställning. Det betyder att jag gillar att ha saker och ting hemma för alla eventualliteter. Rengöringsmedel och hygienartiklar har jag alltid hemma, det köper jag bara en gång per halvår/kvartal.

Om jag nu skulle tänka på att bunkra på grund av Coronavirus så hade det nog mest varit för att säkerställa att man kan göra god mat och göra dessserter om man vill, och att man har saker och ting hemma för att baka.

Det jag satsar på att ha hemma

Basvaror; Ägg, grädde, smör, margarin, jäst (torr eller vanlig) , mjölk med lång hållbarhet för kaffe

Torrvaror; Kaffe, Mjöl, socker, bakpulver, ris, pasta, marsansås, chokladpudding, maizena, potatismjöl, kött- och grönsaksbuljong, kryddor, tackoskal, bakeoff bröd att göra i ugn om man inte vill baka.

Konserver; Krossade tomater, vita bönor, kokosmjölk, annanas, oliver, soltorkade tomater, Gulaschsoppa, hallonsylt

Frysen; Broccoli, fläskfilé, nötfärs, kyckling, lax, hallon, sparris, skivad frukt, avodkado, hari covert

Grönsaker; potatis, bakpotatis, vitlök, tomater, sallad, lök, vitkål, purjolök, morötter, sockerärtor

Förbrukningsvaror; Toalettpapper, hundmat (om man har hund) hushållspapper, hygienartiklar som schampo, tvål, hudkräm, roll-on. Disk- och tvättmedel

Med ovan så kommer man väldigt långt. Det gäller bara att tänka smart. En lunch kan bestå av en god Quich Lorraine med skivade oliver, soltorkade tomater och broccoli! Man kan även göra paj och frysa ner, bara att sätta in i microvågsungen.

En fläskfilégryta som räcker i flera dagar! En grönsakssoppa som också räcker i flera dagar. Omelett till lunch! Att göra en Chili con carne och sätta in bakeoff bröd i ugen och göra vitlöksbröd.

Jag tror inte att detta kommer att hända men om så blir fallet så är i alla fall jag förberedd, men det är nog mest för att jag ALLTID gillar att ha saker hemma så jag kan baka, och laga mat när det faller mig in.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.