Utvärdering av Ryobi grästrimmer!


Nu skall gräsmattan göras fin och jag skall göra en utvärdering av Ryobi grästrimmer. Jag har jag köpt mig en ny timmer som jag tänkte utvärdera. Jag har ett par mindre gräsmattor som jag enkelt utan att behöva en gräsklippare skulle vilja hålla fin.

Min timmer har gått sönder så nu har jag köpt en ny i samma fabrikat som mina övriga verktyg. Dom vertyg jag har är alla batteridrivna och kommer från Ryobi.

Utvärdering av Ryobi grästrimmer!
Utvärdering av Ryobi grästrimmer!

Fabrikat: Ryobi

Modellnummer: OLT1832

Trådspolar: RAC124

Trimblad: RAC155

Grästrimmer

Denna grästrimmer kan man sätta både ”snöre” eller något som liknar platsknivar som ni ser på bilden ovan. Eftersom jag haft en med plastknivar innan så valde jag en modell utifrån där man kan använda båda.

Jag har sedan utvärderat den efter första användande och jag tycker faktiskt att den är bättre än jag initialt trodde att den skulle vara. Det jag inte riktigt gillar är själva teleskopfästet. Som hela tiden klickar upp, och det borde det verkligen inte göra. Jag skall undersöka om det är så att det finns någon möjlighet till justering. Själva fästet klickad upp kanske 5 ggr under en halvtimmas användande. Det kan inte var rätt.

Mitt första betyg är gott dock behöver jag använda den lite mer för att verkligen kunna utvärdera den på allvar och se om jag kan göra en justering av just teleskopskaftet.

Mindre gräsmattor

Jag kommer använda min trimmer till lite mindre ytor av gräs där jag har svårt att komma intill med gräsklipparen och där ytorna är lite svåra att manövera med en gräsklippare.

Den matar fram snöret själv, även om den inte gjorde det initialt. Vet inte om det var för att snöret var monterat på något speciellt sätt.

Instruktionsbok

Instruktionen till Ryobi är dock ganska medioker. Jag är absolut inget fan av instruktionsböcker över lag. Men om man skall läsa instruktioner måste dom vara lätta att ta till sig. För att överhuvudtaget förstå bilderna på denna instruktion så måste man ha förstorningsglad och man ser inte riktigt vad som menas. Detta borde man bli mycket bättre på. Varför inte göra som Apple och göra en enkelt snabbmonteringsblad. Montera ihop sin grästrimmer måste alla göra så det är ett baskrav tycker jag.

Förbättringar som Ryobi kan göra

Min största kritik avseende Ryobi måste ändå vara den stora variationen av antalet spolar med snöre man kan köpa. Värre än dammsugspåsar någonsin varit. Det finns ingen logik, och om det finns någon så låter man inte kunden förstå den åtminstone. Inte ens försäljarna kan svara på det på rak arm. Detta anser jag inte är till gagn för kunden och om det inte är DET så behöver man förstå Ryobi´s syfte! Det borde finnas en standard. Det vill säga om man på allvar är intresserad av hållbarhet!

Jag tycker inte om känslan av att man tjänar pengar på kunder som köper fel, i så fall är man helt fel ute. Så för dig som köper ett verktyg, anteckna noga din modell av verktyg och även beteckningen på dom tillbehör du behöver så att du säkert vet var du har det och kan titta på inför nästa säsong när det med säkerhet glömt vad det var du hade!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.