Välkänt husmorstips hur man bekämpar bladlöss!


När man sår plantor inomhus på våren är det lätt att få bladlöss på vissa av växterna. Jag tänkte tipsa er om ett välkänt husmorstips hur man bekämpar bladlöss utan några som helst bekämpningsmedel. Man får bort dom snabbt och det är faktiskt ganska enkelt. Så låt inte paniken drabba dig. Det enda du behöver tänka på är att ta tag i det så fort du ser det. Fungerar perfekt på t e x Dahlia och det gäller även när du planterat ut dom i rabatten.

Välkänt husmorstips hur man bekämpar bladlöss!
Välkänt husmorstips hur man bekämpar bladlöss!

Så fort du ser att du har bladlöss så ta ett glas med vatten och tillsätt en kapsyl grön såpa. Rör om och tag sedan ett antal tops. Doppa ner i glaser och dra av lössen noggrant där dom sitter. Doppa topsen i vattnet med såpa regelbundet så du på så sätt blir av med lössen. Byt tops efter ett antal vändor när topsen du använder börjar lösas upp. Lägg topsen i en plastpåse som du försluter och slänger i soporna.

Bekämpning av bladlöss
Tops är perfekt att använda för att dra av alla löss

Välkänt husmorsknep mot löss steg för steg

Det finns ett välkänt husmorstips emot löss och det är att ta en sprayflaska med vatten och häll i en kapsyl med vanlig grön såpa. Löss tål nämligen inte görn såpa. Beroende på hur mycket löss du har så finns det olika steg här nedan som du kan följa.

  1. Dra av lössen med hjälp av tops doppat i såpavatten enligt ovan. Upprepa vid behov.
  2. Spola upp en hink med vatten där du tillsätter såpa och sedan vänder du växten upp och ner och doppar i vattnet och håller kvar i någon minut. Ta upp växten och spola av den med vatten.
  3. Spraya hela växten med en blomspruta där du tillsatt grön såpa. Duscha av växten efter någon timmma. Upprepa vid behov.
  4. Om någon del av blomman blivit hårt angipen. Klipp bort den delen och lägg i en plastpåse och förslut.

Bladlöss tål inte grön såpa. Så det är ett väldigt enkelt sätt att bli av med löss. Man fortsätter helt enkelt behandlingen tills dess lössen är borta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.