Vår eller inte vår!?


Vädret är milt för årstiden. Allting börjar gå i knopp. Lökar på väg upp. I år blir ett sådant där år när man får vara försiktig och beredd på att kylan kan slå till när som helts och risken är då att något som man lägtat efter till våren fryser tillbaka! Det jag är mest orolig för är mina persikoträd.

Här en bild på en persika från förra sommaren.

Persikor blommar nämligen tidigt och eftersom vädret är milt så är risken att det blir ännu tidigare, och jag vill då rakt inte missa andra året med egna persikor! Det godaste jag någonsin ätit.

Man ser inte på bilden hur perfekt den är. Men den är solmogen från orangeriet och helt perfekt i konsisten! Den saftigaste persikan som jag någonsin smakat.

Jag brukar sällan köpa persikor i handeln för att jag helt enket inte tycker dom blir goda! Antingen för hårda eller så blir dom dåliga. På trädet mognar dom till perfektion! Jag har ALDRIG någonsin varken före- eller efter ätit en sådan god persika i mitt liv, som mina egenodlade. Det i sin tur gör att jag kommer aldrig köpa persikor i fruktdisken igen.

Så om ni funderar på att odla något exotiskt, så är mitt förslag persikor! Helt fantastiskt och även intressant att en kunna ha egna persikor och se dom växa och frodas. Det finns sorter som är anpassade för vårt klimat bland annat en som heter Frost. Jag har två olika sorter för att se hur dom utvecklas.

Jag har även vindruvor i mitt orangeri, även dom fick vi en väldigt stor skörd av! Har både gröna och röda druvor.

Det får bli dagens lilla tips. Jag köpte mina första träd på våren 2019 och fick frukt första året!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.