I dag tänkte jag ge er ett recept på en kaka jag bakade på förmiddagen. Det blev en brownie men med topping av Creme Cheese. En enkel kaka att göra om man vill göra några fler kakor utan större insats.
Dubbla receptet om du vill göra den i en långpanna.

Brownie med cheeskaketopping
100 gram 70% mörk choklad
175 gram smör
3 dl strösocker
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
Creme Cheese topping
200 gram philadelphiaost
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och hackad choklad i en och samma kastrull på låg värme.

Tag kastrullen med smör och choklad och häll över i en bunke. Tillsätt strösocker och ett ägg i taget. Rör om ordentligt. Häll sist i allt mjöl och rör till en jämn smet.
Tag en bakplåtspapper till en form med mått på ca 18×25. Häll upp smeten i formen.

Vispa Creme Cheese, vaniljsocker, socker och äggula till en jämt smet. Klicka ut smeten ovanpå kakan och dra en gaffel i den undre chokladsmeten så du får ett marmorerat mönster på ovansidan.



Sätt in i ugnen i 45 minuter. Låt dig inte luras att låta den stå inne för länge för då är risken att den blir torr. Den skall vara lite lös när du tar ut den. Låt svalna och skär i fina rutor att servera till eftermiddagsfikat! 🙂
Hej Anna,
Vad roligt att höra! Dessutom enkel att göra! Men viktigt att den inte får stå för länge i ugnen! 🙂
Ha en fin kväll!!
//Berith