Våra byggprojekt dom senaste åren


I dag tänkte jag bara skriva några rader om vad som faktiskt hänt här de senaste åren avseende byggnation. Alla våra byggprojekt dom sensate åren. Hur planen sett ut och hur vi hela tiden bestämmer oss för nya projekt. Det som står på tur är framför allt insidan och då särskilt hela nedervåning med ytor för att umgås där vi behöver sätta in ett nytt kök. Men det är nästa projekt. Alltid något på gång.

Det började med vårt showroom

Man kan säga att allting började när vi beslutade att stänga butiken inne i centrala Göteborg för att västlänken skulle börja byggas 2016. Ett av dom bättre beslut jag tagit och med tanke på var vi nu befinner oss mitt i en pandemi.

En lördagsmorgon när vi som vanligt åkte till butiken så fick jag en vision om att bygga dett glashus bredvid vårt hus och använda som vårt kommande showroom. Detta är resultatet. I samma skede stod det klart att vi ville bygga ihop showroom med vårt hus. Därför gjorde vi även taköverbyggnaden när vi byggde vårt showroom. Dock kunde vi inte göra klart det nu för det skulle ställa till det rent praktiskt. Så vi gjöt plattan och byggde taket och planen var att färdigställa när vi gjort klart utbyggnaden på andra sidan i två plan.

Det började med vårt showroom
Det började med vårt showroom

Vi började genast skissa och lämna in bygglov. Men vi nöjde oss inte med att bara göra det. Utan vi kompletterade bygglovet med hela vår dröm. Hur vi ville förverkliga hela vårt hus och nyttja vår tomt. Därifrån har vi nu tagit oss steg för steg.

så här såg den övergripande planen ut redan från start, Showroom, orangeri, utbyggnad på motsatta sidan, trädgård mot framsidan. I hopbyggnad mellan hus och showroom.

vårt orangeri var del två i vår totala plan
Våra byggprojekt de senaste åren

Vårt orangeri blev nästa projekt

Nästa projekt blev vårt underbara Orangeri. I samarbete med Skånska Byggvaroro så byggde vi det mest underbara orangeri vi kunde tänka oss. Vi letade länge innan vi hittade rätt och jag är otroligt tacksam för att vi tog tid på oss att bestämma!

Här är det precis färdigställt och mycket har hänt sedan dess.

Vi visste inte då hur mycket vi skulle använda vårt orangeri. Det är verkligen vår oas. Det är sommar här väldigt tidigt och att äta middagar här är en ren fröjd.

Orangeriet är perfekt start på odlingssäsongen och gör att jag kan starta redan i januari med mina försådder.

Vår utbyggnad i två plan är nu klar exteriört

Nu har vi även gjort en utbyggnad i två plan där vi är helt klara exteriört så när som på några plattor som skall täcka muren. I övrigt har vi insidan kvar.

Här har vi börjat sätta plåtar runt bjälklaget på terrassen. Det ser mycket mer professionellt ut än att bara låta virket synas. Vi har även bytt ut en del minoritskivor på huset och ersatt med plåt av samma anledning.

Att börja planera trädgården på framsidan

Trädgården på framsidan håller vi på med nu

Därefter har vi nu startat arbetet med trädgården på framsidan som skall bli vår lilla oas, med sittplatser och blommor, träd och buskar. Det börjar nu likna det vi skissade från start. Nu är vi snart i mål men projekten slutar inte där.

Nu håller vi som bäst på i trädgården med allt vad det innebär och i helgen satte vi två små träd. Skall bli så härligt att se när dom får löv. Ännu härligare när jag skall göra om trädkronorna till parasoller! Det skall bli två rektanglar!

I dag har vi planterat två Klot-Avenbok

Detta var en snabbspolad version av alla våra arbeten vi gjort under se senaste åren. Vi har så himla kul att skissa, planera, bygga och slutföra! Det finns inget roligare. Man kan inte vänta på bra väder utan det gäller att jobba på med oförtrutet tålamod och jobba mot sina drömmars mål. Även om man bara får en liten bit gjort varje dag så är en liten bit vägen mot slutmålet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.