Recept på grillad eller stekt Pak Choi!


I dag tänkte jag tipsa er om vad jag gör med min Pak Choi som jag odlar i hydroponisk odling. Jag har ett överflöd av just Pak Choi som växer så otroligt bra just hydroponisk odling. Så det är ett ett supertips till alla som gillar Pak Choi och i hydroponisk odling kan man odla mycket på väldigt liten yta! Så här kommer ett av mina recept på grillad eller stekt Pak Choi!

Recept på grillad eller stekt Pak Choi
Recept på grillad eller stekt Pak Choi

I dag skördade jag en hel del Pak Choi av den anledningen att jag behöver sätta nytt för att ha en bra tillgång hela tiden. Då får man i bland skörda alltsammans för att sätta nytt!

Så här grillar du eller steker Pak Choi

Olivolja

Citroncest

En pressaed vitlöksklyfta

Chiliflakes

Vitlökspeppar (godaste som finns)

Flingsalt

Så här gör jag

Jag delar mina Pak Choi på mitten. Är dom väldigt stora så delar jag dom ytterligare en gång. Jag tar och penslar dom med olivolja. Strör på Chiliflakes, Pressad vitlök och vitlökspeppar. Sist men inte minst och flingsalt. Jag tar även lite citroncest men det är en smaksak och det kan man självklart utesluta om man inte har hemma eller inte vill ha citron.

Pak Choi med chiliflakes, vitlökspeppar och flingsalt

Antingen lägger man dom i en form och grillar dom på i ugnen så att dom får ordentlig färg. Eller så steker man dom i smör i stekpannan så att dom får en fin yta! Det goda är när bladen blir knaperstekta och allting får en fin yta! Perfekt att servera till vilken rätt som helst som tillbehör. I morgon har jag tänkt steka Pak Choi till lunch.

Det får bli dagens lilla recept-tips.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.