Vårt orangeri med före och efterbilder!


Jag minns det som i går när vi våren 2017 startade vårt projekt med att bygga orangeri. En av de bästa saker vi gjort för att göra vår trädgård trivsam och utnyttja alla ytor maximalt. Jag tycker fortfarande att det är så kul att titta på före och efter bilder. Så här kommer vårt orangeri med före och efterbilder

Ett enda stort berg

Ett enda stort berg som vi inte kunde göra så mycket åt och i övrigt bara sly efter som området var svårt att hålla fint.

Vi jobbade på hårt för att får bort all sly och sedan försöka jämna marken för att möjliggöra att sätta några pallkragar där som skulle bli en liten möjlighet att odla.

Så här såg det ut när vi äntligen fick pallkragarna på plats.

Därifrån byggde vi sakta men säkert vidare på det som nu har blivit vår fantastiska trädgård med orangeri.

Vi åkte land och rike runt och letade efter ett växthus eller orangeri som vi skulle kunna ha på den bergknalle som vi ändå inte kunde göra något med. Spränga bort den fick vi inte göra och därför var vi tvungna att vara kreativa!

Alla detaljer börjar ta form runt det som skall bli vårt orangeri

När vi väl hade hittat vårt orangeri började vi bygga det som skulle utgöra golv eftersom vi ville ha isolering mot berget för att på så sätt kunna värma upp oragneriet. Vi började även att bygga ett staket med en liten portal med grind ut på andra sidan.

Vi byggde också blomlådor runt orangeriet för att plantera i och på det sättet få ner nivåskillnaderna från berget. Här ser ni det lite uppifrån för att få en känsla.

Det här är nog blad det roligaste vi har gjort. Vi höll på hela sommaren med både orangeriet och detaljer i och omkring köksträdgården. Det var verkligen en fröjd. I nästa inlägg så skall ni få se lite mer färdiga bilder av hur det blev när det blev klart. Detta är en av de absolut bästa investeringar vi gjort i vårt hus och till oss själva. Vi använder oragneriet hela tiden alla årstider och det är verkligen den oas vi hoppades att det skulle bli.

Trevlig fredag på er alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.