Vilken dag och tapetseringen är klar!


Vilken härlig dag vi haft. Vi var uppe redan klockan 06:00 och började med förberedelser. Var och en på sitt håll till att börja med. Jag började att sy gardiner och sydde till ett visst steg då jag inte hade allt hemma jag behövde. I stället hjälpte jag Stefan att tapetsera och vi har faktiskt tapetserat hela matrummet. Väggen där sofforna skall stå fick en tapet med ett grafiskt mönster i vitt/svart/grått. Riktigt fräckt mönster som man dessutom ser ända från vår entré eftersom det är en stor öppning in till matrummet. Vilken dag och tapetseringen är klar helt och hållet!

vilken dag och tapetseringen klar
Vilken dag och tapetseringen klar
Vilken dag och tapetseringen klar
Denna vyn ser man från vår entré

Lunch förberedd för en arbetsdag

Sedan blev det lunch och i vanlig ordning hade jag förberett dagen innan med lövbiff med pepparsås. Så att vi skulle slippa laga lunch mitt i allt arbete. Efter lunchrast så blev det den andra tapeten som vi satte på resterande väggar. Allting gick perfekt och inte en enda gång blev något fel. Vi är så nöjda och det blev precis så som vi tänkt oss.

När vi var klara med tapetseringen så röjde vi ut rummet. Stefan tog bort papp på golvet och putsade fönster medans jag dammsög och sedan rengjorde golvet ordentligt.

De nya mattorna kom på plats

Sedan hämtade Stefan mattorna som vi fick levererat i veckan. Jag gjorde våra våra matrumssoffor fina och sedan ställde vi dom på plats så som vi vill ha dom när borden kommer. Om vi nu har riktigt tur så kommer borden levereras i morgon. Stefan ringde nämligen leverantören i fredags och frågade om det fanns en liten chans att vi kunde få dom denna veckan. Så vi kommer få reda på om det är möjligt under morgondagen måndag. Om det inte går så levereras dom den 25 juli vilket inte heller är så långt bort. Vi har helt enklet jobbat mycket snabbare än vi själva trodde var möjligt!

Soffor och mattor på plats
Mattor och soffor på plats

Kuddar på plats och mitt matrum blir så vackert

När sofforna kommit på plats så hämtade jag mina fina kuddar och placerade i sofforna. Här ser ni också det porslinsskåp som Stefan platsbyggt till mig med en marmorskiva. Så himla fint men jag får vänta något innan jag kan fylla skåpet. Skåpen är svarta och så fina och 6 till antalet!

Kuddar på plats i sofforna men det kommer nog några till

Nu håller jag alla tummar jag har för att borden kommer i morgon så vi kan fira med middag i vårt nya matrum redan på fredag. Det hade varit jätteroligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.