Visa hur långt mina kronärtskockor kommit


I dag och nu måste jag visa hur långt mina Kronärtskockor kommit. Vad gäller odling av just kronärtskockor så vill säga är att ge aldrig upp! Jag har försökt odla Kronärtskockor i 3 år och har aldrig riktigt lyckats. Varje år har sniglarna ätit upp Kronärtskockorna innan dom kommit tillräckligt långt. Så i år hade jag en plan, en annorlunda plan.

Visa hur långt mina kronärtskockor kommit
Visa hur långt mina kronärtskockor kommit

Kronärtskockor måste sås tidigt

Jag sådde Kronärtskockor i januari under belysning inomhus. Detta för att dom behöver den tiden på sig för att hinna utvecklas. I mars satte jag ut dom i mitt uppvärmda orangeri och lät dom växa till sig ordentligt. I slutet på april varvade jag att ha dom utomhus på dagtid. Den första tiden i skuggan och sedan lite mer i sol allt eftersom tiden gick.

Den 2 juni planterade jag ut Kronärtskockorna i mina grå krukor med helt ny jord och gödning! Där fanns inga sniglar just då i alla fall. Nu har jag lyckats så långt att Kronärtskockorna äntligen har blivit små Kronärtskockor som jag hoppas kunna börja skörda i augusti när dom växt till sig ordentligt.

Odla kronärtskockor

Komponering av växter i krukorna

Min komponering av växter i de grå krukorna blev precis så vacker som jag hade hoppats på. Med egenodlade Jätteverbena som bakgrund och Kronärtskockorna med sina fantastiska blad längst fram.

Krukor med kronärtskockor

Två i varje stor kruka har jag satt så att dom får gott om plats. Så vackert och jag blir glad varje gång jag kommer hem och ser detta vackra ekipage stoltsera i sin krukor!

Att ha egna Kronärtskockor är första gången för mig och jag känner mig stolt och glad över alla mina egenodlade växter! Verkligen älskar mina Kronärtskockor och min trädgård och det jag lyckats åstadkomma! Nu längtar jag efter att få smaka mina egna Kronärtskockor i augusti!

Önskar er en underbar vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.