Vintage möbler!


Inspiration är olika för oss alla. En stor inspiration för mig är möbler från olika tidsepoker. Det kan vara 100-tals år så väl som ett 50-tal år. Själv är jag född på 60-talet, närmare bestämt 1966, och det gör att jag vet allt om möbler i teak. Mitt hem var fullt av sådana möbler när jag växte upp!

Nu är det fantastiskt att se dom komma tillbaka igen. I bland i helt nya skepnader men ofta de där gamla möblerna som renoverats med varsam hand för att ta fram dess rätta finish. På något sätt så sticker dom ut mer än nytillverkat. De känns mer äkta!

Så fantastiskt ett teakbord kan bli med tillhörande stolar som är klädda i nya moderna tyger! Titta på formerna på stolarna. Underbart! Tygerna kommer från Designers Guild.

Ett nytt skåp kan aldrig få samma känsla som ett skåp som levt genom 50 år och fått en patina, och kanske till och med använts i mer än ett hem under all den tid som har passerat.

Med en modern stol till, som inte heller är modern men ny tillverkad!

Njut av bilderna och kanske ser ni nu var de där möblerna skulle passa som står hemma hos föräldrar eller far- och/eller morföräldrar! De där möblerna som ni kanske tidigare inte ville ha.

Denna tisdag får börja på detta sätt med lite inspiration från det förflutna men rakt in i framtiden! Visst är det härligt när man kan återvinna möbler och använda dom igen men kanske på ett helt nytt sätt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *